Srpska narodna partija

ПУТИН ДОДЕЛИО ОРДЕН НЕНАДУ ПОПОВИЋУ

Указом председника Руске Федерације, Владимира Путина, посланику Народне скупштине Републике Србије, председнику Српске народне партије и власнику АБС Електро групе, др Ненаду Поповићу, уручена је највиша професионална награда Русије „Заслужни енергетичар Руске Федерације“.

Орден је данас, 22. децембра, на Дан енергетике, уручио министар енергетике Руске Федерације Николај Шуљгинов. Церемонија доделе одржана је у Москви, у павиљону Министарства енергетике на ВДНХ, где се одржава Међународна изложба „Русија“. Овај орден се први пут у историји додељује страном држављанину, што сведочи огромном личном доприносу развоју енергетског сектора земље, признању талента, изузетних лидерских квалитета, као и високог професионализма и посвећености.

Др Ненад Поповић нагласио је да му је част што је добио ово високо признање:

„Ова награда је висока оцена коју је председник Руске Федерације, Владимир Путин, дао мом раду у протеклих 30 година, одајући тиме признање оствареним достигнућима у јачању енергетске безбедности. Ово ће ми, без сумње, бити мотивација да наставим даље, и да са пуном посвећеношћу радим на развоју односа између наших братских држава и народа.”

Одговарајући на питања новинара, др Поповић је рекао и да Русија и Србија настављају да јачају сарадњу у енергетском сектору, реализујући заједничке пројекте у сектору нафте и гаса, који имају за циљ да Србију учине јачом, бољом и успешнијом. Такође је изразио искрену захвалност председнику Руске Федерације Владимиру Путину на његовом дубоком разумевању ситуације у Србији, свеобухватној подршци на политичком и дипломатском нивоу, као и непрекидном снабдевању енергентима по повољним ценама, што даје снажан подстицај развоју српске привреде.

Он је додао и да „Србија остаје за Русију пријатељска и братска земља са повољном инвестиционом климом“, и нагласио да Србија никада неће уводити санкције Русији, јер је то против интереса њених грађана.

Биографија:

Ненад Поповић је српски и руски предузетник и политичар, доктор економских наука. 1994. године основао је АБС Електро, који је данас велики електроенергетски холдинг са 3.100 запослених, укључујући осам компанија и научних института у Русији.

Године 2010. одликован је Орденом пријатељства, наградом коју му је уручио Владимир Путин за велики допринос развоју и јачању економских и друштвених веза Русије и Србије. Одликован је и са три ордена Руске православне цркве, које му је уручио Патријарх московски и целе Русије.

Опције за дељење поста