Srpska narodna partija

У СРБИЈУ ПРИСТИГЛА СУПСТАНЦА ЗА ПРОИЗВОДЊУ БЛИЗУ МИЛИОН ДОЗА ВАКЦИНА СПУТЊИК В

„У Републику Србију данас је пристигла супстанца за производњу близу милион вакцина Спутњик В“, саопштио је министар у Влади Србије и председник Међувладиног комитета за сарадњу са Русијом Ненад Поповић.

Он је указао да се ради о 600 литара супстанце која је допремљена из руске фармацеутске компаније Генеријум из Владимирске области.

„Супстанца ће одмах бити транспортована у Институт Торлак, где ће се у наредних седам до десет дана одвијати производња вакцина“, навео је Поповић.

Он је истакао да је покретање производње руске вакцине у Србији резултат договора два председника Александра Вучића и Владимира Путина.

„Србија је прва у свету и једина у Европи започела производњу вакцине Спутник В. Ове вакцине користиће се у Србији, у региону, али и у другим земљама којима је потребна вакцина како би ставили под контролу корона вирус“, истакао је Поповић.

Он је навео да је руска вакцина, према свим истраживањима, тренутно најефикаснија вакцина на светском тржишту. „Ефикасност руске вакцине је виша од 97 одсто“, рекао је Поповић.

Он је навео да је руска вакцина изванредна и као трећа, бустер доза вакцине, те да се препоручује њена примена после примене било које вакцине коју су грађани раније примили.

Опције за дељење поста