Srpska narodna partija

МИНИСТАР ПОПОВИЋ У МОСКВИ: ЧЕСТИТКЕ ЈЕДИНСТВЕНОЈ РУСИЈИ НА ИЗБОРНОЈ ПОБЕДИ

Председник Српске народне партије и министар у Влади Србије Ненад Поповић састао се данас у Москви са Сергејом Перминовим, замеником генералног секретара Јединствене Русије и руководством Централног извршног комитета Јединствене Русије и том приликом честитао им на изборној победи ове партије на парламентарним изборима у Русији.

”Руски народ још једном је потврдио да жели јаку, стабилну и независну Русију, за коју се годинама залаже председник Русије Владимир Путин. Таква Русија је гарант стабилности и мира у свету”, рекао је овом приликом Поповић.

Он је посебно нагласио значај који Русија, под руководством Владимира Путина, има за Србију и целокупан српски народ.

”Србија и српски народ високо цене братску подршку коју нам Русија пружа у очувању најважнијих државних и националних интереса, нарочито по питању Косова и Републике Српске”, изјавио је Поповић.

Он је истакао да је Русија показала братску љубав и поверење према Србији у најтежим тренуцима, када се цео свет суочава са пандемијом вируса Ковид 19.

„Русија је са нама поделила технологије и знање да Србија, једина у Европи, започне производњу вакцина Спутник В и на тај начин изгради сопствене капацитете за борбу против корона вируса. Тако то раде прави пријатељи“, рекао је Поповић.

Поповић је са Перминовим и руководством Централног извршног комитета ЈР разговарао и о наставку јачања веза Српске народне партије и Јединствене Русије и подсетио да две пријатељске партије имају потписана два споразума о сарадњи.

Опције за дељење поста