Srpska narodna partija

СРПСКА НАРОДНА ПАРТИЈА: најоштрије осуђујемо насиље испред скупштине

БЕОГРАД, 08. мај 2020 – Најоштрије осуђујемо насиље које су данас испред Скупштине Србије починили представници странке Двери према народним посланицима и члановима Владе Србије.

Србија је стара демократска и европска држава која има свој Устав, законе и легитимне институције, и никада неће допустити да се насиљем, претњама и улицом одлучује о представницима у њеним најважнијим институцијама, нити о носиоцима власти.

Овим срамним чином напада на представнике грађана део опозиције који се свакодневно позива на Европу и њене вредности, огољено је показао своје насилно и недемократско лице.

Недељама подстицано насиље према политичким неистомишљеницима од стране дела опозиције и њених појединих представника сада је довело до физичког обрачуна са политичким неистомишљеницима.

Држава на овај брутални напад на Скупштину Србије не сме ћутати и због тога је потребно да надлежни државни органи  одмах приведу закону све насилнике који су се дрзнули да ударе на Устав и права грађана, на право на слободан политички став и политичко деловање.

Држава мора у сваком тренутку одбранити  свој правни поредак и људска права, и још једном одлучно показати да у Србији о носиоцима власти одлучују само грађани на демократским изборима, а не физичко насиље и претње.

Опције за дељење поста