Srpska narodna partija

Поповић: Срби и Руси победници, не допуштамо фалсификовање историје

Данас је Дан победе над фашизмом, коју српски народ памти по великим жртвама, херојству и непоколебљивом слободарском духу. Национална слобода и независна држава су вредности којих се као нација сећамо на овај велики јубилеј и које су трајни темељ, али и путоказ који ће упутити све наредне генерације нашег народа.

Српски народ са дубоким поштовањем памти са којим народом је остварио ову велику победу, поразио фашистичког окупатора и повратио своју слободу.

То је био руски народ. Само руски народ.

Због тога се овог дана, великог Дана победе сећамо и свих оних храбрих Руса, наше словенске браће, који нису штедели своје животе на српској земљи да бисмо заједнички поразили највеће зло прошлог века. Те заједничке жртве и заједничко херојство Срба и Руса у тим великим биткама и великој победи, основа су нашег данашњег пријатељства и савезништва, који су вечни и нераскидиви.

И зато данас Србија и Русија стоје једна уз другу у борби против фалсификовања историје и нових покушаја повампирења фашизма, који жели да руши споменике јунацима Велике победе и да истинске жртве агресије, Србе и Русе, лажно прогласи за агресоре.

Ми поштујемо сене предака који су живели и умрли за слободу, знајући да се само негујући сећање на славне дане и жртве може градити будућност независне, слободне и снажне нације.

Србија и Русија су данас и у борби за одбрану српског Косова, међународног права, равноправности држава и нација, њихових слобода, суверенитета и независности.

Ми смо једни уз друге у борби против пандемије коронавируса, мислећи једни на друге и узајамно се помажући.

Данас, на овај дан и јубилеј Велике победе још једном подсећамо, славећи велику прошлост, побеђујући садашње кризе и изазове и градећи просперитетну и мирну будућност наших народа и држава, да су Срби и Руси браћа заувек.

Опције за дељење поста