Srpska narodna partija

СРПСКА НАРОДНА ПАРТИЈА НАЈОШТРИЈЕ ОСУЂУЈЕ НАСИЉЕ ИСПРЕД СКУПШТИНЕ

Српска народна партија најоштрије осуђује синоћно насиље на улицама Београда.

Намера хулигана да упадну у Народну скупштину и друге државне институције показује да је на делу јасан циљ рушења демократског поретка државе и преузимања власти револуцијом.

Не постоји ниједна демократска држава на свету, а Србија је стара европска демократска држава, која би мирно гледала како је са улице руше они који нису могли да уђу у Народну скупштину легалним путем на изборима јер немају поверење народа.  

Због тога је важно да пружимо јасну и недвосмислену подршку свим државним органима који успостављају ред, чувају правни поредак и санкционишу хулигане, штитећи државу и грађане од насиља и обезбеђујући им остваривање Уставом загарантованих права. 

У Србији је слободно мирно протестовати и исказивати свој политички став. То су претходне године доказале. Међутим, према насиљу, нападима на полицију и претњама државним ударима мора да буде на снази нулта толеранција. Тако се понаша Америка, Русија, Немачка, све друге уређене и озбиљне државе у свету, па тако треба да се понаша и Србија.

Позивамо све државне органе да одбране државу, да процесуирају све починиоце али и инспираторе насиља и покушаја заузимања Народне скупштине, како би се послала јасна порука свима да у будућности никакви покушаји државних удара и насилног преузимања власти мимо народне воље неће бити допуштени.

Опције за дељење поста