Srpska narodna partija

ПОПОВИЋ ЗА ТАНЈУГ: ВЕРА ЉУДИ ДА НАСТАВЉАМО ИСТОМ СНАГОМ ДАЋЕ РЕЗУЛТАТ

Министар за иновације и технолошки развој др Ненад Поповић рекао је данас да верује да ће владајућа коалиција на изборима остватити убедљивију победу него на претходним, захваљујући резултатима и вери грађана да ће Србија наставити да се развија крупним корацима као и до сада.           

„Србија се развија великим корацима, као резултат огромног рада и труда председника и целог тима. Сигуран сам да ће се тај његов неуморни рад, сва испуњена обећања, сигурност и вера људи, наставити и дати још бољи резултат. Резултати које је наша коалиција постигла дају нам право да сматрамо да ћемо и овај пут имати убедљиве резултате на свим нивоима“, рекао је Поповић за Танјуг.

Српска народна партија постојање на политичкој сцени Србије темељи на очувању традиције и чврстој заштити државних и националних интереса, али и на залагању за развој модерне и демократске Србије чије је место у Европи.

Поповић је нагласио да је сигуран да ће и опозиција имати одређен број посланика у парламенту.

На питање да ли очекује да ће и у наредном мандату бити министар каже да су му сада све активности усмерене на кампању у којој желе да грађанима на најбољи начин покажу резулате у свим ресорима.

 „Оваквим резултатима, постигнутим за последњих осам година ретко која земља може да се подичи“, рекао је Поповић и додао да желе да доспеју до сваког појединца, да свако од њих осети бољитак, да се чује шта мисле и желе, да им говоре о плановима који су и најважнији.

Говорећи о ресору на чијем је челу, подсећа да су иновације до пре 10 година биле потцењене, да је извоз износио око 200 милиона евра док је данас близу две милијарде, а да је Србија данас препозната највећим делом и по ИТ стручњацима и иновацијама.                

Подсетио је да је Србија по оцени реномираних стучњака за иновације једна од пет најбољих у Европи, да је Београд уз Лондон, Барселону и Телавив.

 „На првом месту смо у гејмингу и блок чејну, имамо једну од три најбоље инжењерске школе у свету, немамо ниједног незапосленог инжењера. Направили смо огроман скок на ранг листама иновационих лествица што је директна порука страним инвеститорима“, рекао је он.

 Додао је да Србија данас извози више иновационих, дигиталних, ИТ услуга него пољопривредних пороизвода, који су били лидер последњих пет деценија.

 Упитан да ли мисли да ли ће се председник Вучић поново кандидовати, каже да је то једино логично решење јер је он највећи ауторитет у политичком животу Србије коме грађани највише верују.

 „Дубоко се надам, верујем и желим да он буде и победиће у првом кругу јер су иза њега реузлтати“, рекао је и подсетио да је данас просечна плата 640 евра и да ће до краја мандата, наредног бити 1.000 еура.

 На питање шта очекује од политичких противника каже да ће то бити тешка кампања у којој ће се користити много лажи и неистина.

„Покушали су већ да обезвреде све најбоље“, рекао је Поповић и додао да многи њихови политички противници имају подршку из иностранства.

Наш одговор ће, како каже Поповић бити, миран и хладан приступ, рационалан јер иза владајуће коалиције стоје резултати на унутрашњем и међународном плану и поред, како је додао, покушаја да се наруши јединство и економски раст.                             

„Памента, мудра политика, искључиво посвећена миру и економском просперитету, уз поштовање свих својих пријатеља, чување достојансва, интегритета и суверенитета дала је изванредне резултате и сигуран сам да ће их грађани вредновати на најбољи начин“, рекао је он.

Поповић је нагласио да рачунају на подршку свих грађана који Србији желе најбоље.

Рачунамо на гласове свих који желе слободну, самосталну, и независну Србију која је пријатељ и са Америком, ЕУ, Русијом и Кином, Србију поштовану од свих, која има најбоље путеве, болнице, школе, инжењере, могућности да се у земљу враћају многи који су отишли захваљујући условима за пословање, предвидивости, финансијској стабилности.

На питање да ли сматра да ће избори на КиМ бити одржани 3. априла и да ли ће Србија добити прилику да гласају за разлику од референдума када им то није било омогућено, Поповић је изразио уверење да ће мудра политика коју води Србија и њен председник дати резултате.

„Сигуран сам да ћемо мудром политиком успети да убедимо све гаранте Бриселског споразума да дозволе Србима да имају своја основна уставна права и да као што је увек било, гласају“, рекао је Поповић.

Поповић каже и да је сигуран да сви наши грађани на КиМ знају да је Србија уз њих. „Борићемо се да 3. априла сви наши грађани на КиМ испуне своје право и да им буде омогућено да гласају“, рекао је Поповић који је некада био шеф Економског тима за КиМ Владе Србије.

http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=7178333

Опције за дељење поста