Srpska narodna partija

ПОПОВИЋ И КОСАЧОВ: ОДНОСИ СРБИЈЕ И РУСИЈЕ НАЈБОЉИ У ИСТОРИЈИ

„Односи Србије и Русије су најбољи у историји. Томе је посебно допринело снажно лично пријатељство и међусобно поверење између председника Владимира Путина и Александра Вучића“, истакнуто је током разговора министра у Влади Србије и председника Међувладиног комитета за сарадњу са Русијом Ненада Поповића и заменика председника Савета Федерације Русије Константина Косачова.

Косачов је навео да је Србија у последњих осам година остварила изванредан економски раст, оснажила свој суверенитет у политичком одлучивању и обновила међународни углед који је у овом тренутку чини једном од најпоштованијих европских држава.

Он је изразио задовољство због континуираног раста економских односа Србије и Русије, посебно истакавши у томе улогу Међувладиног комитета за сарадњу Србије и Русије који са српске стране води министар Ненад Поповић, а са руске потпредседник руске Владе Јуриј Борисов.

Министар Поповић је истакао да је један од најважнијих циљева Србије у наредном периоду јачање економске, политичке и војне сарадње са Русијом.

„Србија остаје на европском путу, али смо изричито против увођења санкција Русији и чланства Србије у НАТО пакту који нас је бомбардовао“, рекао је Поповић и додао да ће Србија, уз подршку Русије, наставити да штити свој територијални интегритет на Косову, као и дејтонска овлашћења Републике Српске.

Опције за дељење поста