Srpska narodna partija

ПОПОВИЋ: УНАПРЕЂЕН ПОЛОЖАЈ МЛАДИХ, НАСТАВЉАМО СА СТВАРАЊЕМ НАЈБОЉИХ УСЛОВА ЗА МЛАДЕ ПРЕДУЗЕТНИКЕ И ИНОВАТОРЕ

Министар за иновације и технолошки развој и председник Српске народне партије Ненад Поповић оценио је да је Влада Републике Србије, заједно са председником Србије Александром Вучићем, учинила огроман помак у унапређењу положаја младих у Србији, истакавши да ће ове године бити донете још снажније подстицајне мере за младе предузетнике и иноваторе.

Он је на трибини „Млади и политика“, која је одржана у Београду у организацији Омладине Српске народне партије (СНП), истакао да је држава обезбедила младима једнократну новчану помоћ од 100 евра, али и да ће Влада Србије наставити да помаже младима у стварању услова за брже запошљавање и оснивање стартап компанија. 

„Основали смо 20 стартап центара у свим крајевима Србије. У тим стартап центрима млади добијају сву неопходну менторску, маркетиншку, правну и књиговодствену подршку да оснивају своје стартап компаније. То је утицало на раст броја стартап компанија у Србији и запошљавање већег броја младих“, рекао је Поповић и истакао да Србија годишње извози близу две милијарде евра ИТ производа и услуга.

Поповић је истакао да су млади предузетници и инжењери будућност Србије. „Наставићемо да радимо на стварању услова за образовање што већег броја инжењера, али и на томе да иновативне идеје наших младих иноватора буду финансијски подржане у већој мери како би пронашле пут до тржишта“, рекао је Поповић.

Он се обратио и младим женама предузетницама и охрабрио њихове напоре да заузму значајнију улогу на тржишту рада. „Влада Републике Србије наставиће са издвајањем значајних средстава за директну подршку оснивању компанија младих жена предузетница, али и за њихову едукацију, посебно у области дигиталних и иновативних технологија“, рекао је Поповић.

Опције за дељење поста