Srpska narodna partija

Поповић: Вучић и Путин заслужни за најбоље односе Србије и Русије у историји

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић састао се данас са амбасадором Русије у Србији Александром Боцан-Харченком и том приликом истакао да су односи Србије и Русије најбољи у историји, а да су за то заслужни најбољи лични односи председника Србије Александра Вучића и председника Русије Владимира Путина. 

„Никада два лидера Србије и Русије нису имали тако добре и отворене односе, који се пре свега заснивају на међусобном поверењу и узајамној подршци у најважнијим политичким питањима за наше две земље“, рекао је Поповић. Он је истакао да је близак лични однос председника Вучића и председника Путина гарант даљег развоја билатералне сарадње између Србије и Русије и наставка реализације важних међудржавних пројеката. 

„Никакви покушаји и пропаганда појединаца неће успети да покваре пријатељство Србије и Русије. Српски народ жели да односи две земље у будућности само јачају, а знам да то жели и наш братски руски народ“, рекао је Поповић.

Он је истакао да су Србија и Русија братске земље, које осим одличне политичке сарадње, развијају и најбоље економске односе. Поповић је указао да ће Србија у будућности још више промовисати могућност бесцаринског извоза у Русију. Истовремено, министар је позвао руске инвеститоре да наставе да улажу у Србију. 

Амбасадор Боцан-Харченко изразио је уверење да ће билатерална сарадња Србије и Русије у будућности наставити да јача. Он је указао да је Русија посвећена развоју економске и научне сарадње са Србијом, као и да ће наставити доследно да подржава Србију у питањима од значаја за њену државну и националну политику. 

Поповић је захвалио Боцан-Харченку на принципијелној подршци коју Русија пружа Србији у очувању њеног територијалног интегритета и суверенитета по питању Косова.

Опције за дељење поста