Srpska narodna partija

Министар Поповић: Долазак Вучића у Подгорицу порука снаге и јединства српског народа

Испраћај Митрополита Амфилохија у Подгорици, био је велики Сабор српског јединства који после дуго година подела, узмицања и слабљења поново буди наде у истински препород и снагу наше нације.

Господ је тако хтео да се око одра Митрополита, који је у свом духовном пастирском делању повезао све српске крајеве, од Републике Српске, Србије са нашим светим Косовом, све до вољене Црне Горе, окупе сви данашњи политички и духовни лидери српског народа.

Та слика пробудила је у срцима свих Срба снажну веру да ћемо опет, након свих трагедија које смо прошли у претходне три деценије, бити повезани, уједињени и духовно ојачани, и тако припремљени за изазове новог времена и будућности.

Изузетан национални значај има одлука председника Србије Александра Вучића да, као лидер највеће српске државе и матице свих Срба, присуствује сахрани Митрополита Амфилохија.

Тим одговорним, државничким и националним чином послата је снажна порука да је српски народ повратио своје достојанство и своју независну политику.

Ко то не види, заслепљен је мржњом, а ко то критикује, не жели добро српском народу.

Одлазак великог Митрополита Амфилохија у Небеску Србију отворио је врата новом окупљању српског народа одлучнијег него икада пре да брани своје вечне вредности вере, слободе, независности и јединства.

То су вредности које је читавим својим животом сведочио наш Митрополит Амфилохије.

Опције за дељење поста