Srpska narodna partija

ПОПОВИЋ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ: СРБИ НИСУ ГЕНОЦИДАН НАРОД, ЖЕЛИМО ИСТИНСКО ПОМИРЕЊЕ СРБА И БОШЊАКА

„Срби никада неће прихватити одлуке међународних представника којим се српски народ проглашава за геноцидан. Једини циљ оваквих одлука јесте слабљење нашег народа на Балкану, рушење дејтонске Републике Српске и њено утапање у централизовану Босну и Херцеговину у којој би српски народ био мањина без политичког значаја. Они који доносе овакве одлуке против Срба, желе да читаву Босну и Херцеговину врате три деценије назад, у нове поделе и сукобе, уместо да се прича о будућности и истинском помирењу Срба и Бошњака“, рекао је министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

Он је посетио Зворник и том приликом разговарао са градоначелником овог града Зораном Стевановићем. Поповић је најавио да ће Влада Републике Србије помоћи да у Зворнику буде успостављен Иновациони стартап центар где ће млади из тог краја учити како да постану успешни иноватори и предузетници.

„Циљ је да оспособимо и охрабримо младе да постану иноватори у местима где живе и раде. Овај крај је познат по вредним и предузимљивим људима. И са једне и са друге стране Дрине. Треба да радимо на повезивању и обликовању начина размишљања младих. Да младе учимо да мисле и да верују у своје идеје, то је кључ развоја предузетничке културе и иновација“, рекао је Поповић.

Министар је истакао да је Србија спремна да пружи Републици Српској сву неопходну материјалну и експертску подршку да ојача своје капацитете у развоју иновација и нових технологија. „Прави пријатељ ти неће дати рибу, већ ће те научити да пецаш. Желимо да поделимо знање и помогнемо Републици Српској да као и Србија постане ИТ сила у овом делу Европе. То је начин да задржимо младе у Републици Српској и подигнемо животни стандард користећи сопствено знање“, рекао је Поповић.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић захвалио се министру Поповићу, Влади Србије и председнику Вучићу на свему што раде за развој Републике Српске.

“Подршка коју нам министар Поповић и Влада Републике Србије дају у реализацији идеје изградње Иновационог стартап центра у Зворнику још један је доказ сталне помоћи Србије Републици Српској”, изјавио је Стевановић и том приликом изразио посвећеност града Зворника даљем снажењу веза између Републике Српске и Србије.

Опције за дељење поста