Srpska narodna partija

МИНИСТАР ПОПОВИЋ ОТВОРИО РЕГИОНАЛНИ ИНОВАЦИОНИ СМАРТ СИТИ ЦЕНТАР У МАЛОМ ЗВОРНИКУ

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић отворио је данас Регионални иновациони смарт сити центар у Малом Зворнику, најсавременији заједнички простор за рад будућих технолошких предузетника у том делу Србије. „Овде ће млади иноватори имати могућност да развијају своје предузетничке вештине и да размењују знања и искуства како би на најбољи начин довели своје идеје до тржишта“, изјавио је министар Поповић током отварања Смарт сити центра. За уређење и опремање овог Центра Кабинет министра за иновације и технолошки развој издвојио је 20 милиона динара.

Министар Поповић је указао на то да ће млади иноватори у овом смарт сити центру, поред најсавременије опреме и уређеног простора по светским стандардима, имати и најснажнију менторску подршку, како из наше земље тако и из иностранства, за покретање бизниса и комерцијализацију њихових идеја на тржишту.  

„Желимо да млади остају у Малом Зворнику, да ту оснују своје породице и граде професионалне каријере, знајући да у свом родном месту имају услове за рад и напредовање, рекао је Поповић.

„Овај центар, такође, моћи ће да користе и млади из Републике Српске, посебно оближњег Зворника где постоји одлична база инжењера на Технолошком факултету”, додао је Поповић.

„Сигуран сам да ће у будућности овај Регионални иновациони смарт сити центар постати један од водећих центара за развој иновација и дигиталних решења у туризму и заштити животне средине, нагласио је Поповић.

Према његовим речима Мали Зворник је општина која има велики потенцијал за развој туризма и управо отварањем Смарт сити центра општина Мали Зворник имаће прилику да иновира и развије ову привредну грану и на тај начии допринесе локалној зааједници и људима који овде живе.

„Смарт сити центар у Малом Зворнику постаје део интегрисаног иновационог екосистема са више од 20 стартап и смарт сити центара и технолошким парковима у Новом Саду, Београду, Нишу и Чачку“, подвукао је Поповић и додао да је циљ да корисници ових центара између себе сарађују и размењују идеје и знање.

Регионални иновациони смарт сити центар у Малом Зворнику, поред заједничког простора за рад, који се простире на 165 квадратних метара, садржи канцеларијски простор, кухиње, простор за презентације, архиве, сале за састанке и видео конференције, сервер сале и располаже најсавременијом технолошком опремом.

Опције за дељење поста