Srpska narodna partija

МИНИСТАР ПОПОВИЋ У ПОСЕТИ КАЊИЖИ: ЖЕЛИМО ДА МЛАДИ ИМАЈУ ЈЕДНАКЕ УСЛОВЕ ЗА РАЗВОЈ У СВИМ ДЕЛОВИМА СРБИЈЕ

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић посетио је општину Кањижа и том приликом разговарао са председником општине Робертом Фејстамером и народним послаником Балинтом Пастором. 

Поповић је истакао да Кањижа има огроман привредни потенцијал. „Кањижа је важан регионални привредни центар и једна од кључних тачака прекограничне сарадње са Мађарском“, рекао је Поповић и додао да је главни циљ задржати младе у Кањижи.

Поповић, Фејстамер и Пастор посетили су Канцеларију за младе у овој општини и разговарали како да Влада Србије помогне унапређењу иновационе инфраструктуре у Кањижи.

„Потребно нам је више оваквих места у Србији где ће млади размењивати знање и идеје, и где ће уз менторску подршку моћи да развијају своје таленте и вештине. Желимо да омогућимо младима и у мањим срединама да имају једнаке услове за развој својих потенцијала, као и њихови вршњаци у универзитетским центрима попут Београда, Новог Сада и Ниша“, рекао је Поповић и додао да је то посебно важно у мултиетничким срединама као што је Кањижа.

Народни посланик Балинт Пастор оценио је да општина Кањижа располаже изванредним потенцијалом, посебно у области иновација и туризма. Он је истакао да високо цени залагање министра Поповића и Владе Републике Србије у напорима да помогну општини Кањижа да створи најбоље услове за останак младих у овој општини.

Председник општине Кањижа, Роберт Фејстамер оценио је да би употреба савремених технологија и иновација била веома важна и корисна за бањски туризам на коме ова општина темељи свој економски развој.

Опције за дељење поста