Srpska narodna partija

Поповић: Србија на паради у Москви брани свој идентитет и слободу

Србија на војној паради поводом 75 година победе над фашизмом у Москви, где је представљају председник Републике Александар Вучић и Војска Србије, поносно потврђује своју приврженост непролазним идеалима слободе, независности и сарадње суверених нација.

Србија никада неће прихватити срамне покушаје прекрајања историје чији је циљ да српски и руски народ, народи страдалници и жртве нацистичке агресије, буду представљени као агресори, а нацистички злочинци и завојевачи као жртве.

У том таласу фалсификовања историје, они који су у Другом светском рату били на страни нациста – хрватске усташе, украјински бандеровци и албански балисти – сада се представљају као жртве и постају савезници оних који желе да виде Србију и Русију, као пре 75 година, покорене, ослабљене и распарчане.

Одржавање војне параде у Москви и присуство председника Србије Александра Вучића јасна је порука да се Србија неће одрећи свог идентитета и историјске истине да се током Другог светског рата, али и током ратова на Балкану, налазила увек на страни добра бранећи од агресора српски народ, огњишта и цркве.

Од огромног је значаја за будућност Србије, која је изложена све већим притисцима да се одрекне Косова, што ће се поново срести председници Александар Вучић и Владимир Путин и потврдити снажно пријатељство два народа и савезништво у одбрани принципа међународног права и неповредивости територијалног интегритета Србије поштујући њен Устав и Резолуцију 1244 Савета безбедности Уједињених нација.

Опције за дељење поста