Srpska narodna partija

Поповић и Боцан-Харченко: Наставак интензивне економске сарадње

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић и амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко разговарали су данас у Београду и том приликом изразили пуну посвећеност две земље наставку интензивне економске сарадње у будућности.

Поповић је позвао руске компаније да улажу у Републику Србију истакавши да постоје бројне погодности које је Влада Републике Србије спремна да пружи заинтересованим инвеститорима. „Србија је лидер у привлачењу инвестиција у овом делу Европе. Имамо најбоље инжењере, одличне техничке кадрове, захваљујући развоју дуалног образовања, а за руске компаније је посебно значајно то што не постоје царине за извоз робе из Србије у Европску Унију“, рекао је Поповић.

Министар је истакао да путујући кроз Србију позива многе компаније и привреднике да се више оријентишу ка извозу на руско тржиште. „Србија је једина земља на свету која има могућност бесцаринског извоза на тржиште Русије и Евроазије. Треба више да користимо ту могућност и ја ћу се са своје позиције у Влади Србије трудити да непрестано развијамо државне механизме за подстицање већег извоза у Русију. То је будућност коју су препознале и многе развијене европске земље, као сто су Немачка, Италија и Аустрија“, рекао је Поповић.

Амбасадор Русије у Србији изразио је задовољство одличном политичком и економском сарадњом две земље, посебно истакавши значај те сарадње током кризе изазване корона вирусом.

Министар Поповић захвалио је амбасадору Боцан-Харченку на принципијелној подршци коју Русија пружа Србији у очувању територијалног интегритета и суверенитета по питању Косова.

Опције за дељење поста