Srpska narodna partija

Поповић поводом обележавања 25 година Дејтонског споразума: Док је Срба, биће и Републике Српске

Дејтонским споразумом, чију двадесетпетогодишњицу данас обележавамо, потврђена је дугогодишња храбра и истрајна борба нашег народа преко Дрине за своју слободу.

После ужасних страдања и великих жртава кроз векове, а посебно током Другог светског рата, остварене су наде многих генерација у великој победи  стварања Републике Српске.

Од поклича храбрих јунака са Романије, Мајевице, Озрена и Мањаче и храброг срца Споменка Гостића, до попаљених братуначких села и српских мученика Подриња, Мркоњић Града, Шипова и других небројених страдалних места кована је слободна српска територија, као вечни гарант слободе, будућности и напретка прекодринских Срба.

Најпречи наш задатак данас је да сачувамо ово наслеђе велике и пожртвоване борбе нашега народа и да никада не дозволимо да било ко наруши Дејтонске принципе на којима је утврђено постојање, надлежности и уставни положај Републике Српске.

Србија, као матица читавог српског народа и наше државно руководство у потпуности је посвећено овој обавези и овом завету.

И председник Републике Александар Вучић и Влада Србије снажењем културе сећања на наше заједничке победе и страдања, јачањем економских и културних веза и подршком развоју Републике Српске, доследно и неодустајно спроводе споразум о специјалним и паралелним везама Републике Србије и Републике Српске јачајући њене институције и градећи њену снагу у временима изазова и притисака.

Наше заједништво и национално јединство највећа су наша снага и чврсто поуздање да нико никада неће моћи да укине Републику Српску.

Док је Срба, биће и Републике Српске.

Опције за дељење поста