Srpska narodna partija

ПОПОВИЋ: Повампирено усташтво у Загребу и Подгорици, Српски народ на удару

БЕОГРАД, 17. мај 2020 – Одржавање блајбуршке мисе у Сарајеву уз директан пренос на Хрватској радио телевизији и подршку шефа дипломатије Хрватске Гордана Грлића Радмана показује да је усташтво потпуно легализовано у државним институцијама Републике Хрватске и да се над српским народом поново надвила претња од геноцидних тенденција наследника Анте Павелића који су данас активнији него икад.

Агресивно повампирење усташтва у години када цео свет слави јубилеј 75 година од Велике победе у Другом светском рату није случајно. Подршка министра спољних послова Хрватске блајбуршким квислинзима, емитовање спота усташке иконе Марка Перковића Томпсона на државној телевизији Црне Горе, штампање поштанске маркице са мапом НДХ у Северној Македонији, као и похвала чистоће и правилне употребе хрватског језика у периоду НДХ на часу приказаном на Радио телевизији Војводине, показује да све усташе ипак нису поражене у Другом светском рату.

Република Хрватска, најмлађа чланица ЕУ, једини је савезник Хитлерове Немачке која никада није денацификована и кажњена за зверства почињена током Другог светског рата. Управо у томе лежи разлог зашто се данашње усташе осећају охрабрене да слободно промовишу своје ставове и легитимизују геноцидну идеологију која је довела до страдања милион Срба и Јевреја у НДХ у Другом светском рату.

Нажалост, данас сведочимо покретању новог таласа усташтва у региону у којем званични Загреб није усамљен. Томе се отворено придружио и режим у Подгорици који спроводи исте методе као геноцидна НДХ покушавајући да силом и репресијом над српским народом и српском црквом затре сваки траг о постојању Срба на тим просторима.

Србија више никада неће беспомоћно посматрати догађаје који прете да угрозе безбедност српског народа у окружењу, већ ће бити спремна да, уз помоћ својих осведочених савезника, стане у заштиту свог народа и обезбеди његов миран опстанак на просторима где се вековима говори српским језиком и моли у Српској православној цркви.

Никоме нећемо дозволити да силом затире српски идентитет и отима српске светиње!

Опције за дељење поста