Srpska narodna partija

Поповић: Хапшењем владике Јоаникија припрема се отимање Острога

Хапшењем Владике Јоаникија и свештеника Српске Православне Цркве на празник Светог Василија Острошког црногорски режим је до краја оголио своје антисрпско, ауторитарно и комунистичко лице.

Прогон верника и свештенства на празник који заузима посебно место у срцу сваког верујућег Србина није случајан.

То показује да ће антисрпски режим у Црној Гори чим прође криза због пандемије корона вируса кренути да отме од Цркве и народа манастир Острог и да ће покушати да уништи српско Праволавље и српске корене Црне Горе.

Сада се види значај свих величанствених свакодневних литија организованих током зиме против антихришћанског закона о отимању светиња над којим се згрозила читава Европа.

Црна Гора под оваквим антисрпским и антихришћанским режимом је једина држава у Европи која хапси свештенике због исповедања своје вере.

Данас хапси Владике, сутра ће хапсити народ као у најмрачније комунистичко време.

Овакво насиље над свештенством и српским народом које се догодило на велики православни празник сигурно неће поколебати ниједног верника Српске Православне Цркве, већ ће их још јаче учврстити у одлучности да бране своје светиње, своје национално наслеђе и свој српски идентитет.

Захтевамо од режима у Подгорици да хитно буду пуштени из притвора Владика Јоаникије и остали свештеници Српске православне цркве, да се народу омогући право да се моли и прославља своје свеце и да се хитно стави ван снаге срамни антихришћански и антицивилизацијски закон о отимању имовине Српске Православне цркве.

Не дамо светиње!

Опције за дељење поста