Srpska narodna partija

ПОПОВИЋ: ИТ ХЕРОЈИ У БОРБИ ПРОТИВ КОРОНЕ, ПРИСТИГЛО ВИШЕ ОД 80 ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА

”За само неколико дана од када смо објавили почетак иницијативе ”Буди И Ти херој”, на адресу мог кабинета пристигло је преко 80 иновативних предлога ИТ компанија, организација, предузетника који желе да помогну држави у борби против корона вируса”, рекао је министар за иновације и технолоки развој Ненад Поповић.

Он је истакао да се међу предлозима налазе софтвери за подизање ефикасности државне управе у времену кризе, као што је аутоматизовано издавање дозвола за кретање, комуникација са грађанима у изолацији, платформе за електронску трговину, али и предлози за производњу иновативних маски, визира, тунела за дезинфекцију.

Министар се захвалио ИТ заједници на пристиглим предлозима и истакао да ће њихова решења оцењивати Радна група састављена од представника водећих српских ИТ компанија, организација, академије и стручњака. ”Радна група ће изабрати најбоља и најпотребнија решења. Та решења ћемо покушати да у што краћем року имплеметирамо у оквиру државних органа заједно са кабинетом премијерке Ане Брнабић и Владином Канцеларијом за ИТ”, истакао је Поповић.

Опције за дељење поста