Srpska narodna partija

МИНИСТАР ПОПОВИЋ: СРПСКИ ИНЖЕЊЕРИ ПРОТИВ КОРОНА ВИРУСА У АКЦИЈИ „БУДИ И ТИ ХЕРОЈ“


„Заједно са ИТ заједницом покренули смо иницијативу „Буди И Ти“ херој којом позивамо све ИТ компаније, стартапе, технолошке предузетнике да своја иновативна технолошка решења ставе на располагање држави у борби против кризе изазване корона вирусом“, изјавио је министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

Поповић је истакао да на сајту Кабинета министра за иновације и технолошки развој (inovacije.gov.rs) постоји једноставна форма где заинтересовани представници ИТ заједнице могу да пошаљу предлоге својих иновативних технолошких решења. Он је указао да је Влада Републике Србије спремна да примени свако решење за које се процени да може да допринесе уштеди времена и ресурса у тренутку када је сваки минут важан и када наш здравствени систем трпи огроман притисак.

”Пристигла решења ће оцењивати Радна група састављена од представника неких од највећих ИТ компанија у Србији и она ће их упућивати даље на имплементацију Влади Републике Србије”, рекао је Поповић.

Он се захвалио ИТ и иновационој заједници на исказаној подршци Влади Републике Србије у периоду ванредног стања. ”Готово све ИТ компаније и организације ставиле су у потпуности на располагање своје ресурсе, знање, идеје, програмере, а неке од њих су спремне да уступе чак и своје канцеларијске просторе ако држави затребају помоћни капацитети за помоћ угроженима у овој кризи. Цела заједница је показала изузетно висок степен одговорности и солидарности у овом тешком тренутку за нашу државу и друштво”, рекао је Поповић.

Опције за дељење поста