Srpska narodna partija

Поповић честитао Шаровићу успех на локалним изборима у Републици Српској

Председник Српске народне партије Ненад Поповић честитао је председнику Српске демократске странке Мирку Шаровићу на одличним резултатима које је ова странка остварила на локалним изборима у Републици Српској.

У срдачном разговору председника две сестринске странке, Поповић је изразио задовољство победама Српске демократске странке у низу важних локалних самоуправа. Председник СДС Мирко Шаровић изразио је захвалност на подршци коју су овој странци у кампањи пружили Ненад Поповић и Српска народна партија.

Поповић је указао да ће Србија увек бити уз Републику Српску и наш народ, те да ће доследно бранити њено постојање и њене надлежности утврђене Дејтонским споразумом.

Он је истакао да ће Република Србија у наредном периоду још више јачати везе са Републиком Српском у оквиру Споразума о специјалним и паралелним везама између Србије и Републике Српске.

Српска народна партија и Српска демократска странка остају доследне својим принципима утврђеним споразумом о страначкој сарадњи који обухвата борбу за јединство српског народа, чврсту политичку, економску и културну повезаност Србије и Републике Српске, одбрану Косова као неотуђивог дела Србије и борбу против чланства у НАТО пакту.

Током телефонског разговора Ненад Поповић и Мирко Шаровић договорили су се о одржавању састанка на којем ће бити дефинисани даљи кораци у страначкој сарадњи Српске народне партије и Српске демократске странке.

Опције за дељење поста