Srpska narodna partija

ОБРАЋАЊЕ МИНИСТРА У ВЛАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ПРЕДСЕДНИКА СРПСКЕ НАРОДНЕ ПАРТИЈЕ ДР НЕНАДА ПОПОВИЋА НА СВЕЧАНОЈ СЕДНИЦИ ГЛАВНОГ ОДБОРА СРПСКЕ НАРОДНЕ ПАРТИЈЕ

ПОШТОВАНИ ГОСПОДИНЕ ШАРОВИЋУ,

УВАЖЕНИ ГОСПОДИНЕ ОРЛИЋУ,

ПОШТОВАНИ ГОСТИ ИЗ ИНОСТРАНСТВА,

ГОСПОДИНЕ ЛАКАПЕЛ И

ГОСПОДИНЕ КОИН,

ДРАГИ ПРИЈАТЕЉИ,

ДАНАС ЈЕ ДАН ОСНИВАЊА НАШЕ ПАРТИЈЕ И НАША СТРАНАЧКА СЛАВА, ВАВЕДЕЊЕ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ.

СРЕЋНА СЛАВА И ПОМАЖЕ БОГ!

ПРЕ СЕДАМ ГОДИНА ОДЛУЧИЛИ СМО ДА СРПСКОМ НАРОДУ ПОНУДИМО ЈЕДНУ НОВУ ПОЛИТИКУ И ОСНУЈЕМО НАШУ СРПСКУ НАРОДНУ ПАРТИЈУ.  

НАША ПАРТИЈА ТЕМЕЉИ СВОЈЕ ПОСТОЈАЊЕ НА ПОЛИТИЧКОЈ СЦЕНИ СРБИЈЕ НА ДВА ПРОГРАМСКА СТУБА:

ЧВРСТОЈ ЗАШТИТИ ДРЖАВНИХ И НАЦИОНАЛНИХ ИНТЕРЕСА ОСЛОЊЕНОЈ НА OЧУВАЊЕ ТРАДИЦИОНАЛНИХ ВРЕДНОСТИ, И ЗАЛАГАЊЕ ЗА РАЗВОЈ МОДЕРНЕ И ДЕМОКРАТСКЕ СРБИЈЕ ЧИЈЕ ЈЕ МЕСТО У ЕВРОПИ.

ДУБОКО СМО УВЕРЕНИ ДА ЈЕ ЧВРСТА РАВНОТЕЖА ИЗМЕЂУ ТРАДИЦИОНАЛНОГ И МОДЕРНОГ, СРПСКОГ И ЕВРОПСКОГ, ЈЕДИНИ СИГУРАН ГАРАНТ СТАБИЛНОГ И УСПЕШНОГ РАЗВОЈА СРБИЈЕ.

КАО НАЈВЕЋИ ИЗАЗОВ ДАНАШЊЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ ПОЛИТИЧАРА ЈАВЉА СЕ ПИТАЊЕ КАКО ДА ДЕФИНИШЕМО ЈЕДИНСТВЕНИ ПУТ НАЦИОНАЛНОГ, ДРЖАВНОГ, ЕКОНОМСКОГ И КУЛТУРНОГ РАЗВОЈА СРБИЈЕ.

ЈЕДНИ ЖЕЛЕ ДА СЕ ЗАРАД БРЗЕ МОДЕРНИЗАЦИЈЕ И ЕВРОПЕИЗАЦИЈЕ СРБИЈЕ ОДРЕКНУ БОРБЕ ЗА НАШЕ КОСОВО.

ОНИ КРИТИКУЈУ НАШУ СВЕТУ ЦРКВУ, НЕ МАРЕ ЗА ПРОБЛЕМЕ НАШЕГ НАРОДА У РЕГИОНУ, ЖЕЛЕ ДА НАМ НАМЕТНУ ПОРОДИЧНЕ ОДНОСЕ У КОЈОЈ ВИШЕ НЕМА НИ ОЦА НИ МАЈКЕ, НЕГО РОДИТЕЉА БРОЈ ЈЕДАН И РОДИТЕЉА БРОЈ ДВА.

ОНИ ЖЕЛЕ ДА СВА СЕЋАЊА НА СЛАВУ И СТРАДАЊА НАШЕГ НАРОДА КРОЗ ИСТОРИЈУ ГУРНУ У ТРАЈНИ ЗАБОРАВ, УВЕДУ НАС У НАТО ПАКТ И СРУШЕ ПРИЈАТЕЉСТВО И САВЕЗНИШТВО СА РУСИЈОМ.

ОНИ БЕСПОГОВОРНО СЛУШАЈУ НАРЕДБЕ БРИСЕЛСКИХ ЛИБЕРАЛА И СОЦИЈАЛИСТА.

ЗА ЊИХ НЕМА ЦЕНЕ КОЈУ НЕ БИ ПЛАТИЛИ КАКО БИ БИЛИ ОД ЊИХ ПРИХВАЋЕНИ.

ОНИ СУ ВЛАДАЛИ ДО 2012. ГОДИНЕ И ЖЕЛЕ ПОНОВО НА НАРЕДНИМ ИЗБОРИМА, 2022. ГОДИНЕ, ДА СЕ ВРАТЕ НА ВЛАСТ, СА ИСТИМ ПРОГРАМОМ НАЦИОНАЛНОГ, ЕКОНОМСКОГ И МОРАЛНОГ РАЗАРАЊА СРБИЈЕ.

МИ ВИДИМО СРБИЈУ КАО ДЕО ЕВРОПЕ, АЛИ СЕ НЕ ОДРИЧЕМО НАШЕГ КОСОВА.

СВЕСНИ СМО ТОГА ДА НАМ ЈЕ ПОТРЕБАН СНАЖАН И ДИНАМИЧАН РАЗВОЈ И САРАДЊА СА СВЕТОМ У НОВИМ ТЕХНОЛОГИЈАМА, ИНОВАЦИЈАМА, У НАУЦИ, МЕДИЦИНИ, КАКО БИСМО ПРИВУКЛИ НОВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ И ЗАДРЖАЛИ МЛАДЕ ЉУДЕ ДА ОСТАНУ ДА ЖИВЕ У СРБИЈИ.

МИ ВЕРУЈЕМО ДА ЈЕ ТО МОГУЋЕ ЧАК И АКО НЕ УЂЕМО У НАТО ПАКТ И НЕ УВЕДЕМО САНКЦИЈЕ БРАТСКОЈ РУСИЈИ.

ТО ЈЕ МОГУЋЕ ЈЕР СУ СРБИ ВРЕДАН И ТАЛЕНТОВАН НАРОД КОЈИ ЈЕ ТРИ ПУТА У 20. ВЕКУ ПОДИГАО СВОЈУ ДРЖАВУ ГОТОВО ИЗ ПЕПЕЛА, АЛИ НИКАДА НИЈЕ ИЗГУБИО СВОЈУ СЛОБОДУ И НЕЗАВИСНОСТ.

ДА БИСМО НАПРЕДОВАЛИ КАО ДРУШТВО И КАО НАЦИЈА, МОРАМО ДА БУДЕМО ДЕО ЕВРОПЕ И СВЕТА, И МОРАМО ОТВОРЕНО И СА ХРАБРОШЋУ ДА СЕ УПУСТИМО У ИЗАЗОВЕ КОНКУРЕНЦИЈЕ И СВЕ ДИНАМИЧНИЈЕГ РАЗВОЈА ГЛОБАЛНОГ ТРЖИШТА.

СРБИЈА СЕ НИКАДА НИЈЕ ЗАТВАРАЛА У СВОМ РАЗВОЈУ И НАШИ ПРЕЦИ СУ ГРАДИЛИ НАШУ ДРЖАВУ КАО МОДЕРНУ, УСТАВНУ И ДЕМОКРАТСКУ, А ДРУШТВО КАО ЕВРОПСКО, ЧУВАЈУЋИ НАШЕ НАСЛЕЂЕ, СЕЋАЊА, ПОНОС И ЧАСТ.

ЗБОГ ТОГА СМО МИ ДАНАС УСВОЈИЛИ ПАРТИЈСКУ ДЕКЛАРАЦИЈУ О КОНЗЕРВАТИВНОЈ НАЦИОНАЛНОЈ ПОЛИТИЦИ, КАКО БИСМО ЈОШ ЈЕДНОМ ИСТАКЛИ НЕОПХОДНОСТ ЧУВАЊА ОВА ДВА СТУБА РАЗВОЈА СРБИЈЕ.

НАЈВАЖНИЈА ВРЕДНОСТ НАШЕГ НАРОДА ЈЕ СЛОБОДА.

СРБИН НЕ МОЖЕ ДА ЗАМИСЛИ ЖИВОТ БЕЗ ЛИЧНЕ СЛОБОДЕ И НЕЗАВИСНЕ ДРЖАВЕ.

ЗБОГ ТОГА МИ ЖЕЛИМО ДА НАСТАВИМО ВЕЛИКО ДЕЛО НАШИХ ПРЕДАКА У ИЗГРАДЊИ ДЕМОКРАТСКЕ, УСТАВНЕ И ПРАВНЕ ДРЖАВЕ, У КОЈОЈ СЕ ПОШТУЈЕ СВАЧИЈА ЛИЧНОСТ И ЊЕНА СЛОБОДА И ПРАВА, АЛИ И ДА САЧУВАМО НЕЗАВИСНУ ДРЖАВНУ ПОЛИТИКУ.

МИ САМИ ЖЕЛИМО ДА ОДЛУЧУЈЕМО О НАШЕМ ДРЖАВНОМ ПУТУ, НАШИМ ДРЖАВНИМ И НАЦИОНАЛНИМ ИНТЕРЕСИМА, И О НАШИМ МЕЂУНАРОДНИМ ПРИЈАТЕЉСТВИМА И ПАРТНЕРСТВИМА.

МИ СМО КАО ПАРТИЈА, ЗА СРБИЈУ У ЕВРОПИ, АЛИ СА НАШИМ КОСОВОМ КАО ЊЕНИМ НЕОТУЂИВИМ ДЕЛОМ.

ЗА НАС НЕМА НИКАКВИХ КОМПРОМИСА ОКО КОСОВА КАДА ЈЕ У ПИТАЊУ НАША ДРЖАВНА ТЕРИТОРИЈА И НАШ УСТАВ.

КОМПРОМИС МОЖЕ БИТИ НАЈШИРА МОГУЋА АУТОНОМИЈА И НАЈВИША МОГУЋА ПРАВА ЗА АЛБАНЦЕ, АЛИ У ОКВИРИМА СРБИЈЕ, КАКО ПРЕДВИЂАЈУ НАШ УСТАВ И РЕЗОЛУЦИЈА 1244 САВЕТА БЕЗБЕДНОСТИ УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА.

ЖЕЛИМО ДА ГРАДИМО ЕВРОПСКО ДРУШТВО, ДЕМОКРАТСКУ И ПРАВНУ ДРЖАВУ, СА СВИМ СЛОБОДАМА И ПРАВИМА, ЈЕР ЈЕ ТО ПРИРОДАН ТОК РАЗВОЈА СРБИЈЕ ЈОШ ОД КАРАЂОРЂА И МИЛОША ОБРЕНОВИЋА.

ЖЕЛИМО ДА НАС КАО ТАКВЕ УВАЖАВАЈУ У ЕВРОПИ, ЈЕР СМО МИ СТАРИ, ЕВРОПСКИ, ДРЖАВОТВОРАН НАРОД, КОЈИ ЈЕ СВОЈЕ ПРВЕ ДРЖАВЕ ФОРМИРАО ЈОШ ПРЕ ХИЉАДУ ГОДИНА.

РАДУЈЕ НАС ШТО У ЕВРОПИ ПОСТОЈЕ СТРАНКЕ И ПОКРЕТИ, КОЈИ ДЕЛЕ СА НАМА ВИЗИЈУ ТАКВЕ, ЕВРОПСКЕ СРБИЈЕ.

И ДАНАС СУ СА НАМА ПРИЈАТЕЉИ ИЗ ПАРЛАМЕНТАРНЕ ГРУПЕ „ИДЕНТИТЕТ И ДЕМОКРАТИЈА“ У ЕВРОПСКОМ ПАРЛАМЕНТУ, ИЗ СТРАНАКА ЧИЈИ СУ ЛИДЕРИ МАРИН ЛЕ ПЕН И МАТЕО САЛВИНИ, ОСВЕДОЧЕНИ ПРИЈАТЕЉИ СРБИЈЕ.

НИСУ ЕВРОПА САМО ЛИБЕРАЛИ И СОЦИЈАЛИСТИ, КАКО ЖЕЛЕ ДА НАМ ТО НАМЕТНУ, ВЕЋ СУ ТО И СУВЕРЕНИСТИ, КОНЗЕРВАТИВЦИ И ПРАВЕ ПАТРИОТЕ КОЈЕ ЖЕЛЕ ДА ИЗГРАДЕ ИСТИНСКУ СЛОБОДНУ ЕВРОПУ РАВНОПРАВНИХ НАЦИЈА.

ОНИ СУ НАШИ ПАРТНЕРИ И ПРИЈАТЕЉИ.

ЖЕЛИМО ДА УЧВРШЋУЈЕМО И ДАЉЕ РАЗВИЈАМО НАШЕ БРАТСКЕ И САВЕЗНИЧКЕ ОДНОСЕ СА РУСИЈОМ.

У НАЈТЕЖИМ ТРЕНУЦИМА НАШЕ ИСТОРИЈЕ РУСИЈА ЈЕ УВЕК БИЛА СА НАМА.

ОД БОРБЕ ЗА НЕЗАВИСНОСТ ПРОТИВ ТУРСКЕ, ДО ПРВОГ И ДРУГОГ СВЕТСКОГ РАТА, ПА СВЕ ДО НАШЕ БОРБЕ ДА САЧУВАМО КОСОВО.

НИКАДА НЕЋЕМО ЗАБОРАВИТИ ПОДРШКУ КОЈУ НАМ ЈЕ ДАЛА РУСИЈА И ЊЕН ПРЕДСЕДНИК ВЛАДИМИР ПУТИН КАДА ЈЕ БЛОКИРАНО УСВАЈАЊЕ АХТИСАРИЈЕВОГ ПЛАНА У САВЕТУ БЕЗБЕДНОСТИ УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА.

ДА РУСИЈА ТАДА НИЈЕ РЕКЛА „НЕ“, КОСОВО БИ ДАНАС БИЛО НЕЗАВИСНО.

НИКАДА НЕЋЕМО ЗАБОРАВИТИ НИ РУСКИ ВЕТО НА СРАМНУ ДЕКЛАРАЦИЈУ У САВЕТУ БЕЗБЕДНОСТИ УН КОЈА ЈЕ ТРЕБАЛО ДА ЧИТАВ СРПСКИ НАРОД ОБЕЛЕЖИ КАО ГЕНОЦИДАН.

ИЗА ТОГА СЕ КРИЛА ОПАСНА НАМЕРА ДА РЕПУБЛИКА СРПСКА БУДЕ ПРОГЛАШЕНА ГЕНОЦИДНОМ ТВОРЕВИНОМ, И ДА СЕ ДОБИЈЕ МЕЂУНАРОДНА ПОДРШКА ЗА ЊЕНО УКИДАЊЕ.

АЛИ РУСИЈА И ПРЕДСЕДНИК ПУТИН СУ ТО ЗАУСТАВИЛИ, ЈЕР ВОЛЕ БРАТСКИ СРПСКИ НАРОД И НАШУ СРБИЈУ.

ХВАЛА РУСИЈИ И ПРЕДСЕДНИКУ ПУТИНУ!

СРБИЈА И СРПСКИ НАРОД НИ ПОД КАКВИМ ПРИТИСЦИМА НЕЋЕ УВЕСТИ САНКЦИЈЕ РУСИЈИ.

МИ ЧВРСТО СТОЈИМО НА ПОЗИЦИЈАМА ВОЈНЕ НЕУТРАЛНОСТИ И СРБИЈА НИКАДА НЕЋЕ УЋИ У НАТО ПАКТ, КОЈИ НАС ЈЕ 73 ДАНА БОМБАРДОВАО.

ЖЕЛИМО ДА НА РАВНОПРАВНИМ ОСНОВАМА РАЗВИЈАМО ВОЈНЕ ОДНОСЕ СА СВИМА, ЧУВАЈУЋИ СВОЈУ НЕЗАВИСНОСТ И СЛОБОДУ.

ШТИТИЋЕМО ПРАВА НАШЕГ НАРОДА У РЕГИОНУ, ЈЕР ЈЕ НАШ ИСТИНСКИ ЦИЉ – ЈАЧАЊЕ ЈЕДИНСТВА СВИХ СРБА.

КРОЗ ПОЛИТИЧКУ И ЕКОНОМСКУ ПОДРШКУ РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ И ЗАХТЕВИМА ЗА ДОСЛЕДНО ПОШТОВАЊЕ ДЕЈТОНСКОГ СПОРАЗУМА, ЖЕЛИМО ДА СТВОРИМО УСЛОВЕ ЗА ЊЕН БРЖИ ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ И МОДЕРНИЗАЦИЈУ, КАО И ОЧУВАЊЕ ЊЕНОГ ОПСТАНКА У ОКВИРИМА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ.

ЈАЧАЋЕМО БРАТСКЕ И ПРИЈАТЕЉСКЕ ОДНОСЕ СА ЦРНОМ ГОРОМ, ПОДСТИЦАЋЕМО СЛОБОДНО УЧЕШЋЕ НАШЕГ НАРОДА У ЈАВНОМ И ПОЛИТИЧКОМ ЖИВОТУ, И ПОМАГАТИ МУ ДА САЧУВА ПРАВО НА СВОЈУ КУЛТУРУ, ПИСМО, ВЕРУ И РАД У ЈАВНИМ ИНСТИТУЦИЈАМА.

УЧВРШЋИВАЋЕМО ВЕЗЕ СРБА У ХРВАТСКОЈ И МАКЕДОНИЈИ СА МАТИЦОМ, У КОЈОЈ ЋЕ УВЕК МОЋИ ДА ПРОНАЂУ ПОДРШКУ, ЗАШТИТУ И РАЗУМЕВАЊЕ.

ЖЕЛИМО ДА СЕ У ДЕМОГРАФСКОЈ ПОЛИТИЦИ ОСЛОНИМО НА СНАЖНУ ДРЖАВНУ ПОМОЋ РАЂАЊУ И ПОДРШКУ ПОРОДИЦАМА СА ВИШЕ ДЕЦЕ.

ЗА НАС ЈЕ НЕПРИХВАТЉИВО БИЛО КАКВО НАМЕТАЊЕ ПОРОДИЦЕ СА ИСТОПОЛНИМ БРАЧНИМ ПАРОВИМА КОЈИ БИ МОГЛИ ДА УСВАЈАЈУ ДЕЦУ.

ДЕТЕ У СРБИЈИ МОРА ДА ИМА ОЦА И МАЈКУ, КАКО БОГ ЗАПОВЕДА, А НЕ НЕКОГ РОДИТЕЉА БРОЈ ЈЕДАН И ДВА.

ДЕМОГРАФСКА ОБНОВА У СРБИЈИ ПОЧИВА НА РАЂАЊУ У ПРИРОДНОЈ ПОРОДИЦИ, ЕКОНОМСКОЈ ПОДРШЦИ ПОРОДИЦИ И СНАЖНОМ ЕКОНОМСКОМ РАЗВОЈУ СРБИЈЕ, А НЕ НА ИСТОПОЛНИМ БРАКОВИМА И НАСЕЉАВАЊУ МИГРАНАТА.

ДОКАЗАЛИ СМО ДА КАО ОЗБИЉНА ДРЖАВА МОЖЕМО ДА ЗАШТИТИМО ЗДРАВЉЕ СТАНОВНИШТВА У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ КОРОНА ВИРУСА.

СНАЖНИМ АНГАЖОВАЊЕМ ПРЕДСЕДНИКА АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА И ВЛАДЕ СРБИЈЕ ПОДИГНУТЕ СУ НОВЕ И ОБНОВЉЕНЕ СТАРЕ БОЛНИЦЕ И ДОМОВИ ЗДРАВЉА И ОЈАЧАН ЈЕ МАТЕРИЈАЛНИ ПОЛОЖАЈ ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА.

ПРВИ СМО У ЕВРОПИ НАБАВИЛИ СВЕ ДОСТУПНЕ ВАКЦИНЕ ПРОТИВ КОРОНА ВИРУСА И ПРВИ СМО ЗАЈЕДНО СА РУСКИМ ПАРТНЕРИМА ЗАПОЧЕЛИ ПРОИЗВОДЊУ ВАКЦИНЕ СПУТЊИК В НА ИНСТИТУТУ ТОРЛАК.

УСКОРО СА НАШИМ РУСКИМ ПАРТНЕРИМА ЗАПОЧИЊЕМО ИЗГРАДЊУ НАЈСАВРЕМЕНИЈЕГ ЦЕНТРА НУКЛЕАРНИХ ТЕХНОЛОГИЈА ЗА ДИЈАГНОСТИКУ И ЛЕЧЕЊЕ НАЈТЕЖИХ ОНКОЛОШКИХ БОЛЕСТИ.

НАУКА И ПРОСВЕТА ЗА НАШУ ПАРТИЈУ ИМАЈУ ПОСЕБНУ ВАЖНОСТ.

НАУЧНИ ПОТЕНЦИЈАЛ СРБИЈЕ ЈЕ ОГРОМАН И У УСЛОВИМА СВЕ БРЖЕГ ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА У СВЕТУ ОН МОРА БИТИ СНАЖНО МАТЕРИЈАЛНО ПОДРЖАН И ОЈАЧАН, КАКО БИ ДОПРИНЕО НАШЕМ РАЗВОЈУ И НАШОЈ ВЕЋОЈ КОНКУРЕНТНОСТИ.

СРБИЈА ИМА ЈЕДНЕ ОД НАЈБОЉИХ ИНЖЕЊЕРА НА СВЕТУ КОЈИ СУ ВЕЋ ДАНАС, А ТО ЋЕ ПОСЕБНО БИТИ У БУДУЋНОСТИ, НОСИОЦИ ЕКОНОМСКОГ РАЗВОЈА НАШЕ ДРЖАВЕ, РАСТА БРУТО ДРУШТВЕНОГ ПРОИЗВОДА, ПЛАТА И ЖИВОТНОГ СТАНДАРДА ГРАЂАНА.

ПОСЕБНУ ПАЖЊУ ПОКЛАЊАМО СВЕ ВЕЋИМ ИЗАЗОВИМА КОЈИ СЕ ТИЧУ ЕНЕРГЕТСКЕ БЕЗБЕДНОСТИ, ЈЕР ОНА ПОСТАЈЕ ЈЕДНО ОД НАЈВАЖНИЈИХ ПИТАЊА У БУДУЋНОСТИ.

УГОВОРИМА СА НАШИМ ПРИЈАТЕЉИМА ИЗ РУСИЈЕ И ИЗГРАДЊОМ ГАСОВОДА ОБЕЗБЕДИЛИ СМО НАШИМ ГРАЂАНИМА И НАШОЈ ПРИВЕДИ УРЕДНО СНАБДЕВАЊЕ ГАСОМ.

ПОРЕД СНАБДЕВАЊА ИЗ ТЕРМОЕЛЕКТРАНА, И ДЕЛИМИЧНИМ ЗАДОВОЉЕЊЕМ ПОТРЕБА ЗА ЕЛЕКТРИЧНОМ ЕНЕРГИЈОМ ИЗ ОБНОВЉИВИХ ИЗВОРА ЕНЕРГИЈЕ, СРБИЈА ЈЕДИНО МОЖЕ ТРАЈНО ДА СЕ ОБЕЗБЕДИ У СНАБДЕВАЊУ СТРУЈОМ, ИЗГРАДЊОМ СВОЈЕ НУКЛЕАРНЕ ЕЛЕКТРАНЕ.

МИ МОРАМО ДА УЂЕМО У ОВАЈ ПРОЦЕС КАКО НЕ БИСМО ЗАВИСИЛИ ОД ВОЉЕ ДРУГИХ, ОД НЕСТАШИЦА НА ТРЖИШТУ И КОЛЕБАЊА ЦЕНА.

ОВО ЈЕ УСЛОВ НЕ САМО ЗА ОПСТАНАК НАРОДА, ВЕЋ И ЗА ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ, КОНКУРЕНТНОСТ И НОВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ.

НАША ВИЗИЈА ЈЕ ТЕХНОЛОШКИ НАПРЕДНА И ИНОВАТИВНА СРБИЈА, МОДЕРНО ДИГИТАЛНО ДРУШТВО СА МНОШТВОМ НАУЧНО ТЕХНОЛОШКИХ ПАРКОВА, СТАРТАП КОМПАНИЈА И ИНОВАЦИОНИХ ПРЕДУЗЕТНИКА КОЈИ САЊАЈУ ВЕЛИКЕ СНОВЕ.  

ТО ЈЕ ВИЗИЈА СРБИЈЕ КАО ЗЕМЉЕ НАУКЕ, УГЛЕДНИХ ФАКУЛТЕТА, ИНОВАЦИЈА, ПАМЕТНИХ ГРАДОВА И ВЕШТАЧКЕ ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ.

УНЕЋЕМО ИНОВАЦИЈЕ У ПОЉОПРИВРЕДУ ДА ПОВЕЋАМО ПРОИЗВОДЊУ, У ВОЈСКУ ДА ОЈАЧАМО ЊЕНУ МОЋ И У СВЕ ДРУГЕ СЕГМЕНТЕ НАШЕ ПРИВЕДЕ, ПРОСВЕТЕ И ЗДРАВСТВА.

СРБИЈА ЋЕ ПОСТАТИ ЈЕДАН ОД НАЈВАЖНИЈИХ ЦЕНТАРА ИНОВАЦИЈА И НОВИХ ТЕХНОЛОГИЈА У ЕВРОПИ, ЈЕР ИМАМО ВРЕДНЕ И ТАЛЕНТОВАНЕ ГРАЂАНЕ, КВАЛИТЕТНЕ ФАКУЛТЕТЕ И КРЕАТИВНЕ МЛАДЕ ЉУДЕ.

РАЗВОЈ ЕКОЛОШКЕ СВЕСТИ И ОЧУВАЊЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ МОРА БИТИ ПРАЋЕНО И СВЕШЋУ О ОЧУВАЊУ ВАЖНИХ ПРИРОДНИХ РЕСУРСА ОД КОЈИХ ЗАВИСИ НАША БУДУЋНОСТ, КАО ШТО ЈЕ ПИЈАЋА ВОДА.

ЗАШТИТА НАШИХ ИЗВОРА И РЕКА МОРА БИТИ ЈЕДАН ОД ПРИОРИТЕТА ЕКОЛОШКЕ ПОЛИТИКЕ, УЗ ДОНОШЕЊЕ МЕРА КОЈИМА СЕ СПРЕЧАВА ЊИХОВО ДАЉЕ НЕЗАКОНИТО ИСКОРИШЋАВАЊЕ.

ЕКОЛОШКА ПОЛИТИКА НЕ СМЕ ДА ПОСТАНЕ ИДЕОЛОГИЈА КОЈА, ОДВОЈЕНА ОД СТВАРНОСТИ, ОГРАНИЧАВА ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ ДРЖАВЕ, ВЕЋ ОНА МОРА ДА СЕ ГРАДИ И РАЗВИЈА КАО СРЕДСТВО ЗАШТИТЕ ЗДРАВЉА И ОЧУВАЊА ПРИРОДНИХ РЕСУРСА НЕОПХОДНИХ ЗА ЖИВОТ ГРАЂАНА И РАЗВОЈ ДРУШТВА.

ПОШТОВАНИ ПРИЈАТЕЉИ,

У ПРОТЕКЛИХ ВИШЕ ОД ПЕТ ГОДИНА ГРАДИЛИ СМО ПАРТНЕРСТВО СА НАШИМ ПРИЈАТЕЉИМА ИЗ СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ У ИЗГРАДЊИ БОЉЕ, РАЗВИЈЕНИЈЕ И УСПЕШНИЈЕ СРБИЈЕ.

ПРОМЕНОМ ВЛАСТИ У СРБИЈИ 2012. ГОДИНЕ ПРЕКИНУТА ЈЕ ЈЕДНА ПОГУБНА И КАТАСТРОФАЛНА ПОЛИТИКА КОЈА ЈЕ ДОВЕЛА СРБИЈУ НА ИВИЦУ ОПСТАНКА.

СРБИЈА ЈЕ БИЛА СЛАБА, ПОСЛУШНА, ЗАДУЖЕНА И БЕЗ ВИЗИЈЕ, КОЈА СЕ ИЗВИЊАВАЛА СВИМА И ЗАБОРАВЉАЛА СВОЈЕ ЖРТВЕ.

ВЛАСТ ТАДАШЊЕ СРБИЈЕ НИЈЕ БИЛА ДОСТОЈНА НАШЕГ ВЕЛИКОГ НАСЛЕЂА И БИЛА ЈЕ НЕСПОСОБНА ДА НАС ВОДИ У БУДУЋНОСТ.

НАША КОАЛИЦИЈА ПОД ЛИДЕРСТВОМ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА КРЕНУЛА ЈЕ ПУТЕМ ОБНОВЕ И ИЗГРАДЊЕ СРБИЈЕ, ВРАЋАЊУ ЊЕНОГ ДОСТОЈАНСТВА, САМОПОШТОВАЊА И НЕЗАВИСНЕ ПОЛИТИКЕ.

НАШОМ УЛОГОМ У ВЛАДИ И СКУПШТИНИ СРБИЈЕ ДОПРИНЕЛИ СМО, САГЛАСНО НАШЕМ ПРОГРАМУ И УВЕРЕЊИМА, ДА УКУПНА ДРЖАВНА ПОЛИТИКА БУДЕ ПОБЕДНИЧКА, И ДА ЗАДОБИЈЕ ВЕЛИКУ ПОДРШКУ ГРАЂАНА.

ДУБОКО ВЕРУЈЕМО ДА ЋЕМО НАСТАВКОМ САРАДЊЕ И ПОБЕДАМА НА ПРЕДСЕДНИЧКИМ, ПАРЛАМЕНТАРНИМ И БЕОГРАДСКИМ ИЗБОРИМА У АПРИЛУ 2022. ГОДИНЕ, ОБЕЗБЕДИТИ НАСТАВАК ОВЕ УСПЕШНЕ ПОЛИТИКЕ, УГРАЂУЈУЋИ У ЊУ НАЈВАЖНИЈЕ ТАЧКЕ НАШЕГ ПРОГРАМА.

НАШЕ КОНЗЕРВАТИВНЕ НАЦИОНАЛНЕ ПОЛИТИКЕ, КОЈА ЧУВА НАСЛЕЂЕНО ОД ПРЕДАКА И СА ТИМ НАСЛЕЂЕМ КОРАЧА ОДЛУЧНО У БУДУЋНОСТ.  

ПОЛИТИКЕ КОЈА ЈЕ ВЕРНА ТРАДИЦИЈИ И ОТВОРЕНА ПРЕМА СВЕТУ.

ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ!

ЖИВЕЛА СРБИЈА!

Опције за дељење поста