Srpska narodna partija

ПОПОВИЋ: НАСТАВЉАМО РАЗВОЈ МОДЕРНЕ СРБИЈЕ ЗАСНОВАНЕ НА ТРАДИЦИОНАЛНИМ И ЕВРОПСКИМ ВРЕДНОСТИМА

СРПСКА НАРОДНА ПАРТИЈА ОБЕЛЕЖИЛА СЕДАМ ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

„Равнотежа између традиционалног и модерног, српског и европског, једини је гарант стабилног и успешног развоја Србије. Српска народна партија већ седам година темељи своје постојање на политичкој сцени Србије на очувању традиције и чврстој заштити државних и националних интереса, али и залагању за развој модерне и демократске Србије, чије је место у Европи“, поручио је председник Српске народне партије и министар у Влади Републике Србије Ненад Поповић на Свечаној седници Главног одбора Српске народне партије.

Српска народна партија данас је у Комбанк дворани у Београду обележила седму годишњицу од оснивања и партијску славу Ваведење Пресвете Богородице, а том приликом Поповић је истакао да ова партија види Србију као део Европе, али се не одриче свог Косова.

„Ми смо, као партија, за Србију у Европи, али са нашим Косовом као њеним неотуђивим делом. Желимо да градимо европско друштво, демократску и правну државу, са свим слободама и правима и да нас као такве уважавају у Европи. Радује нас што у Европи постоје странке и покрети, који деле са нама визију такве, европске Србије“, додао је Поповић.

Како је истакао, један од стратешких циљева и жеља је даље развијање братских и савезничких односа са Русијом. „Србија и српски народ ни под каквим притисцима неће увести санкције Русији. Ми чврсто стојимо на позицијама војне неутралности и Србија никада неће ући у НАТО пакт, који нас је 73 дана бомбардовао. Желимо да на равноправним основама развијамо војне односе са свима, чувајући своју независност и слободу“, поручио је Поповић.

Он је посебно истакао важност енергетске безбедности као једног од најважнијих питања у будућности. Говорећи о тој теми, рекао је да је да је, уговорима са пријатељима из Русије и изградњом гасовода, обезбеђено уредно снадбевање гасом привреде и грађана Србије у времену највеће енергетске кризе. Према његовим речима, Србија једино може трајно да се обезбеди у снабдевању струјом, изградњом своје нуклеарне електране.

Са свечане седнице ГО Српске народне партије послате су и поруке о заштити права српског народа у региону, важности политичке и економске подршке Србије Републици Српској, јачању братских и пријатељских односа са Црном Гором, као и учвршћивању веза Срба у Хрватској и Македонији са матицом.

Истовремено, наглашен је значај стабилног здравственог система, који је показао своју снагу у условима пандемије. „Снажним ангажовањем председника Александра Вучића и Владе Србије подигнуте су нове и обновљене старе болнице и домови здравља и ојачан је материјални положај здравствених радника. Први смо у Европи набавили све доступне вакцине против корона вируса и први смо заједно са руским партнерима започели производњу вакцине Спутњик V на институту Торлак“, подсетио је Поповић.

На Свечаној седници обратили су се и Константин Косачов, заменик председника Савета Федерације Русије, Жан Лин Лакапел, посланик француске партије Национално окупљање Марин Ле Пен у Европском парламенту, Димитриј Коин, посланик италијанске партије Лига Матеа Салвинија и председник парламентарне групе пријатељства Италије и Србије у италијанском парламенту, Владимир Орлић, потпредседник Народне скупштине РС и потпредседник Главног одбора СНС и Мирко Шаровић, председник Српске демократске странке (СДС) у Републици Српској.

Током радног дела седнице усвојена је Декларација о националној конзервативној политици.

Опције за дељење поста