Srpska narodna partija

Министар Поповић: Шабац заслужује најсавременији иновациони стартап центар

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић састао се са градоначелником Шапца Александром Пајићем и том приликом позвао Град Шабац да се пријави на конкурс за успостављање Регионалног иновационог стартап центра у том граду.

Поповић је на састанку у Градској кући истакао да Шабац има значајан индустријски потенцијал и да је отварање најмодернијег стартап центра у овом граду прилика да млади и талентовани људи остану у Шапцу и развијају своје стратап компаније.

Он је нагласио да Влада Републике Србије оваквим пројектима доказује да ради на децентрализацији иновација и иновационе инфраструктуре, која не треба искључиво да буде везана за велике градове и универзитетске центре.

„Србија има најбоље инжењере у овом делу Европе. Желимо да отварањем регионалних иновационих стартап центара у градовима који нису велики универзитетски центри омогућимо свим младим предузетницима да поред савременог простора, имају најбољу менторску, правну, финансијску и маркетиншку подршку за развој својих иновационих идеја“, казао је Поповић.

Министар за иновације и технолошки развој је изразио очекивање да ће сви они који су отишли у иностранство или се одселили у неки већи град у Србији, имати прилику да се овде врате и да на територији Шапца оснивају своје стартап компаније.

Поповић је рекао да ће убрзани развој путне инфраструктуре, попут аутопута Београд-Рума, омогућити да се за веома кратко време стигне до најсавременијег иновационог стартап центра у Шапцу, као и да ће сви они који се баве иновацијама у овом крају, моћи да се повезују са својим колегама из Европе и света.

Градоначелник Шапца Александар Пајић захвалио се Влади Републике Србије на иницијативи реализовања Регионалног иновационог стартап центра у овом граду, као и министру Поповићу, истакавши да је ово прва министарска посета након формирања нове градске власти у Шапцу.

Кабинет министра за иновације и технолошки развој до сада је успоставио 12 Регионалних иновационих стартап и смарт сити центара у Крушевцу, Пироту, Суботици, Чачку, Старој Пазови, Ваљеву, Зрењанину, Горњем Милановцу, Ужицу, Прибоју, Крагујевцу и Зубином Потоку.

У току је успостављање још осам регионалних иновационих стартап и смарт сити центара у Ариљу, Свилајнцу, Малом Зворнику, Лозници, Чајетини, Врњачкој Бањи, Сокобањи, Ивањици.

Опције за дељење поста