Srpska narodna partija

Mинистар Поповић доделио признања ИТ херојима

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић доделио је плакете и захвалнице представницима иновационе заједнице који су у оквиру иницијативе „Буди И Ти херој“ своја иновативна решења ставили на располагање држави за време кризе изазване пандемијом вируса Ковид-19.

„Плакете и захвалнице које данас додељујемо у име Владе Републике Србије израз су захвалности вама, иноваторима и ИТ стручњацима, који сте своје знање потпуно бесплатно ставили на располагање држави у борби против корона вируса. Ова признања не означавају крај наше сарадње, већ охрабрење да наставимо заједно да мењамо нашу привреду, да развијамо технологије у здравству, безбедности, пољопривреди и стављамо их у функцију развоја наше Србије“, изјавио је министар Поповић.

Поповић је указао да је иницијатива „Буди И Ти херој“ покренута у времену које је носило велику неизвесност за здравље људи и будућност читаве привреде Србије.

„Сарадња коју смо отпочели у време пандемије показала је да можемо брзо да реагујемо и удружимо наше потенцијале у спречавању ширења вируса, а истовремено и да допринесемо санирању економске штете настале блокадом свих процеса рада и привређивања“, казао је Поповић.

Он је истакао да је Србија земља за коју се вреди борити и напоменуо да је наша земља отворила врата за нове идеје.

„Отворили смо врата за нове идеје и технологије, а највише за нови начин размишљања који омогућава технологијама да убрзају и унапреде процесе рада у институцијама чије поступање у кризи може да сачува животе људи“, рекао је Поповић.

Министар Поповић се захвалио иновационој заједници на сарадњи у времену кризе истакавши да је та сарадња инспирација за многе и пример посвећености и љубави према својој отаџбини Србији.

„Србија је срећна што има вас и ваше знање које сте спремни несебично да ставите на располагање својој земљи како бисте је учинили бољим местом за живот свих њених грађана“, закључио је Поповић.

У оквиру иницијативе „Буди И Ти херој“ на адресу Владе Републике Србије пристигло је више од 200 иницијатива за унапређење ефикасности борбе државе против корона вируса, а део тих иницијатива је у потпуности или делимично имплементирано у различитим ресорима и органима државног апарата Републике Србије у периоду ванредног стања.

Опције за дељење поста