Srpska narodna partija

МИНИСТАР ПОПОВИЋ: ДАН ПОБЕДЕ ЈЕ ДАН СЕЋАЊА НА ХРАБРОСТ НАШИХ ПРЕДАКА

“Дан победе је свечани дан. То је дан када се сећамо храбрости наших предака који су били спремни да плате највишу цену и положе своје животе како би Србија данас била слободна”, рекао је министар за иновације и технолошки развој, Ненад Поповић, уочи обележавања 9. маја – Дана победе.

Он је подсетио да је 9. маја 1945. године Немачка потписала капитулацију у Другом светском рату коју су прихватиле савезничке трупе.  

”Наши очеви, баке и деке, борили су се храбро са нашим руским савезницима против окупатора доказујући да ниједан освајач који Србину жели да одузме оно највредније – слободу, неће напустити нашу земљу уздигнутог чела. Можемо да будемо поносни јер смо у Другом светском рату, као и увек у прошлости, били на правој страни историје”, истакао је Поповић.

Он је нагласио да наша генерација мора да покаже да је достојна својих предака. ”Као што су они бранили Србију и српски народ у тренуцима када је била нападнута од стране окупатора, тако и ми данас, свим доступним политичким средствима, морамо да бранимо слободу и независност Србије“, рекао је Поповић.

Опције за дељење поста