Srpska narodna partija

ГОВОР ДР НЕНАДА ПОПОВИЋА НА ОТВАРАЊУ МЕЂУНАРОДНОГ КОНГРЕСА КОНЗЕРВАТИВАЦА У БЕОГРАДУ

Данас је у Београду отворен Међународни конгрес конзервативаца (Cross-Continental Conservative Conference 2023) у организацији Српске народне партије. Уводно обраћање др Ненада Поповића преносимо у целости:

,,Даме и господо,

Поштовани пријатељи,

Драги конзервативци целог света,

Заиста нам је велика част што смо као Српска народна партија данас у могућности да у Београду, престоници Србије, угостимо братске и пријатељске странке и организације са којима делимо заједничке вредности вере у Бога, слободе, патриотизма, јаке и здраве породице, безбедности наших грађана, социјалне правде и развоја заснованог на предузимљивисти, иновативности и знању.

Више него икада, ове вредности су данас угрожене агресивним левичарским и либералним идеологијама које подривају саме темеље на којима су изграђени наша слава и наша изузетност у свету.

Посебна је радост видети данас представнике омладине наших конзервативних покрета, којима је ова конференција посвећена, којима припада будућност наших држава, и који преузимају стег неодустајне борбе за наше вредности.

Уважени гости,

Живимо веома опасно време у које су нас довеле погрешне и пропале леве политике; којима није било довољно што су почеле да разарају породицу као најважнију основу друштва; који су одсуством јасних програма и очитом неспособношћу изазвали раст сиромаштва и незапосленост и пад конкурентности западних друштава; и који су безусловно отворили границе мигрантима, невољним да прихвате нашу цивилизацију и њене вредности, и зато је сада наш свет доведен до ивице рата, где су и сами животи угрожени.

Број становника европских држава је све мањи, а европа губи у економској трци са америком и кином.

Као да то није било довољно, производња се у многим европским државама гаси, јер по левичарско либералним иделозима превише кошта и измешта се у друге просторе ван европе.

Зато често страдају фармери, мала и средња породична предузећа која су основ савремене економије, а тиме се руши социјална стабилност и стабилност породица.

Поред тога, европа не улаже довољно у науку и технолошки развој, и у одређеним областима технолошког развоја заостаје за другим деловима света.

Нападнут је сам идентитет човека, коме се у бесомучној пропаганди нуде лажни избори у погледу пола, рода и језика.

Дете има маму и тату, а не родитеља 1 и родитеља 2.

Џендеризам постаје диктаторска идеологија која су савезу са ултра-либералним капитализмом мрви идентитет и слободу појединца, породице и нације.

Држама се укида право на слободну и независну политику, и у овом свету у којем се скоро свако право и правило укидају, нуди се само могућност да се беспоговорно следи диктат нових империја које се већ рађају у овој кризи и сукобима.

То је свет које су створиле леве и либералне владе и идеологије – свет физичке и економске несигурности, и свет релативизације и обезвређивања свега, од човека до нације и државе.

Драги моји пријатељи,

Једини могући одговор на овај хаос су наши конзервативни покрети и наша конзервативна политика:

Чврста уверења, ослањање на проверена и доказано успешна искуства, визија стабилног економског развоја који је у функцији појединца и породице, јасна и строга мигрантска политика и спречавање ширења безумне и агресивне џендер и lgbt пропаганде и иделогије, посебно према деци.

Ми се морамо посветити јачању здравог патриотизма и љубави према отаџбини, и борби за право сваке нације на своју независну политику и избор своје судбине.

Грађани европе већ препознају деценијску погубну политику лево-либералних влада, и наши пријатељи већ тријумфују и праве владе у Мађарској, Италији, Шведској, Финској, Шпанији, Словачкој, а конзервативне странке које су и данас на овој конференцији већ су водеће у Француској, Аустрији, Немачкој, Белгији.

Наши пријатељи републиканци у смерици са оптимизмом дочекују председничке изборе, јер свака демократска влада у вашингтону је само доносила рат и кризу.

Пријатељи моји,

Ми Срби све ово јако добро знамо, јер су нас те леве и либералне владе до недавно бомбардовале и читаву деценију држале под санкцијама.

Упорна и поносна, Србија је све издржала, и данас градимо стабилно друштво које се брзо развија, чувајући традицију и наслеђе, гледајући уверено у будућност.

Непоколебљиво се боримо за право сваке нације на своју слободу и за јасна правила у свету.

Изложени смо дневном притиску од стране лево либералних влада да се одрекнемо нашег Косова које они желе да створе као независну државу после бомбардовања србије и ужасних санкција против нашег народа.

Не умеју да схвате да се место где је рођена српска нација и Српска православна црква не продају за лажна обећања и донације.

За сваког Србина, Косово је увек било, јесте и биће неодељиви део Србије.

Сада нам је у Србији веома важно да одбранимо ову патриотску и реалну политику која је донела нашем друштву развој и стабилност, и стога сам уверен да ће наша изборна листа коју предводи председник Србије, Александар Вучић, победити у децембру на републичким изборима.

Поштовани пријатељи,

На данашњој конференцији чућемо важне говоре и размишљања о томе на који начин наши конзервативни покрети и наше идеје могу да буду јасан и убедљив одговор на текућу кризу коју су проузроковале лево-либералне владе.

Наши грађани свакако очекују од нас јасне програме и акције, како би им се поново пробудила нада да је могуће живети достојанствено и слободно, да нове генерације које долазе и деца која се рађају имају безбедно и правно уређено демократско друштво, сигурну породицу која ће им бити оквир за њихов интелектуални развој и стабилан социјални живот.

У овим временима када се сви стубови либералних друштава руше услед себичности и

неспособности либералних елита, последња нада су им наши покрети, и полет конзервативне омладине која у себи носи праве вредности.

Велики српски војсковођа Живојин Мишић рекао је:,, ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред!’’

Његове речи воде генерације Срба кроз све недаће и препреке живота, и волео бих да их и ви носите у себи да вам у тешким тренуцима дају ветар у леђа, јер свима нама који стојимо у одбрани традиције борба тек предстоји.

И због тога, будимо достојни историјског задатка у чврстој и непоколебљивој храбрости да учинимо све наше земље поново великим.

Сада, тај свети задатак само од нас конзервативаца зависи.

Желим вам срећан рад на данашњој конференцији и до заједничке победе!“

 

Опције за дељење поста