Srpska narodna partija

ПОПОВИЋ: НЕМАЧКИ АМБАСАДОР ДА СЕ ИЗВИНИ ЗБОГ УВРЕДЕ О БОМБАРДОВАЊУ

Срамна изјава немачког амбасадора у Београду, Томаса Шиба, да је требало бомбардовати Србију 1999. године да би се спречио геноцид, представља врхунац цинизма и наставак кампање појединих западних земаља да се српски народ прогласи за геноцидан.

Посебно је перфидно то што је амбасадор Шиб ово рекао у данима када српски народ обележава осам деценија од бомбардовања Београда које су извршили нацистички бомбардери.

Јасно је да се ради о још једном покушају фалсификовања историје, где један представник немачке нације, која је одговорна за милионе мртвих у Првом и Другом светском рату, покушава да Србе прогласи за геноцидан народ и агресоре.

Подсећам амбасадора Шиба да је српски народ и током Првог и током Другог светског рата баш од Немаца преживео геноцид, од Мачве 1914, Крагујевца и Краљева 1941, до Јасеновца где су усташе, под нацистичком заштитом, зверски убијале српску децу.

Захтевамо од немачког амбасадора да се извини српском народу за изговорене увреде, ако жели да настави да кредибилно обавља дужност дипломатског представника своје земље у Републици Србији.

Опције за дељење поста