Srpska narodna partija

ПОПОВИЋ УОЧИ ГОДИШЊИЦЕ НАТО БОМБАРДОВАЊА: НИКАД У НАТО, КОСОВО ЈЕ СРЦЕ СРБИЈЕ!

Хиљаде убијених невиних грађана, срушене болнице, школе, фабрике, мостови, срамни су траг агресије НАТО пакта на Србију.

Бачене бомбе са осиромашеним уранијумом оставиле су трајне последице по здравље нашег народа, док се од причињене материјалне штете, која се мери десетинама милијарди долара, наша привреда још увек није опоравила.

Једина кривица Србије за овај насилнички војни савез је у томе што је бранила своју слободу и право да води суверену и независну политику, и што је одбила да преда део своје територије, своје Косово шиптарским сепаратистима и убицама.

Праве намере ове агресије виделе су се веома брзо након окончања бомбардовања.

Једна слободна земља и слободарски народ требало је да се економски униште, морално сломе и такви скршени да се покоре.

Требало је да се пошаље порука свим другим нацијама које чувају и воле слободу да нема друге силе на планети осим њихове војне силе.

Испланирали су злочинци да НАТО пакт постане главни војни и политички чинилац на Косову, које је по њиховим замислима требало да постане држава под њиховом контролом и управом.

Тај главни циљ бомбардовања – да Србија одустане од своје независне политике и да се одрекне Косова, и поред свог војног, политичког и правног насиља до данас није остварен. Нити ће икада бити.

Вековима грађен идентитет на слободи и сопственој држави и Цркви, и на Косову као духовној вертикали читаве нације, одолео је и данас одолева свим притисцима, насиљу и претњама.

Највећа заблуда оних који су пре двадесет две године покренули бомбардовање Србије јесте у томе да ће се Срби под бомбама одрећи слободне државе  и Косова.

Ако их није разуверило ово протекло време да је то залудан посао, разувериће их свака нова деценија која буде пролазила од тог злочиначког чина, и свака нова генерација Срба којој ће Косово увек бити срце Србије, вечно Србија.

Никада им нећемо заборавити тих 78 дана бомбардовања, убијену децу и порушену земљу.

Никада у НАТО!

Косово је срце Србије!

Опције за дељење поста