Srpska narodna partija

ПОПОВИЋ СА РУСКИМ СЕНАТОРИМА: УВЕРЕНИ СМО ДА ЋЕ СРБИЈА ПОКАЗАТИ ДЕМОКРАТСКИ КАПАЦИТЕТ У ОРГАНИЗАЦИЈИ РЕФЕРЕНДУМА

Министар у Влади Републике Србије и председник Међувладиног комитета за сарадњу са Русијом Ненад Поповић састао се са сенаторима Руске Федерације који у Србији бораве у својству међународних посматрача на Републичком референдуму о потврђивању Акта о промени Устава Републике Србије.

„Уверен сам да ће се сутрашњи референдум одржати на демократски начин и показати зрелост и одговорност наше државе“, истакао је Поповић.

Он је навео да је најважније да грађани могу слободно да изађу и гласају и искажу своје мишљење о битним питањима за нашу земљу.

На констатацију Јелене Афанасјеве, сенатора Руске Федерације и члана Комитетета за међународне послове Савета Федерације, да је господин Поповић лично, као и Међувладин комитет за сарадњу са Русијом учинио много за даљи развој наших односа, министар је напоменуо да је то његова дужност и да је отворен за све предлоге који могу допринети учвршћивању односа наших земаља и јачању трговинске, економске и научно-техничке сарадње.

Поповић је нагласио да се за Србију велика шанса налази у сарадњи са регионима Русије.

„Шанса за нашу привреду и развој економске сарадње са Русијом лежи у сарадњи са регионима и привлачењу инвеститора из разних субјеката Руске Федерације“, рекао је Поповић.

Одлична билатерална сарадња успостављена је са Курском и Свердловском облашћу, о чему сведоче потписани споразуми о сарадњи са овим руским регионима.

„Србија и Русија на темељима братксе и пријатељске љубави имају велики потенцијал да у будућности успостављају сарадњу у развоју најсофистициранијих производа, који су резултат научног и иновационог развоја“, подвукао је Поповић.

Делегацију посматрача руске думе која је посетила Београд поводом праћења Републичког референдума предводи Јелена Владимировна Афанасјева, сенатор Руске Федерације и представник Извршног органа државне власти Оренбурске области.

Опције за дељење поста