Srpska narodna partija

ПОПОВИЋ: РУСКИ МИНИСТАР ПОЉОПРИВРЕДЕ ПАТРУШЕВ УСКОРО У ПОСЕТИ СРБИЈИ

Министар у Влади Србије и председник Међувладиног комитета  за сарадњу са Русијом Ненад Поповић састао се са министром пољопривреде Русије Дмитријем Патрушевим и након састанка најавио да ће министар Патрушев на његов позив посетити Србију у првој половини јула.

”Патрушев је велики пријатељ Србије. Очекујем да његова посета буде додатни подстицај за унапређење билатералне сарадње Србије и Русије у области пољопривреде”, рекао је Поповић. 

Поповић је истакао да је сарадња две земље на највишем нивоу у историји. „Захваљујући председницима Александру Вучићу и Владимиру Путину наша билатерална сарадња се динамично развија“, истакао је Поповић.

Он је указао да је Србија једина земља на свету која све што произведе може да извози у Русију без царина. ”То је велика олакшица и шанса за наше пољопривреднике да повећају извоз у Русију. У наредном периоду радићемо на томе да се извоз пољопривредних производа и хране из Србије у Русију значајно повећа”, рекао је Поповић.

Министар Патрушев истакао је да се радује посети Србији и да је Русија спремна да са српским партнерима додатно развија узајамно корисне односе у области пољопривреде.

Опције за дељење поста