Srpska narodna partija

Поповић: Напад очекиван, смета им производња руске вакцине у Србији

Данашњи напад једног београдског листа на мене био је очекиван. Он долази одмах након посете заменика председника руске Владе Јурија Борисова Београду и након што су руски стручњаци обишли институт Торлак и одобрили производњу руске вакцине ”Спутњик Ве” у Србији. 

Јасно је да је једини циљ овог напада да се осујети производња руске вакцине на Торлаку и да се по, ко зна који пут, гурну клипови у точкове наше сарадње са Русијом. Срећом, народ у Србији није слеп и јасно види који се мотиви крију иза овог напада. 

А налогодавцима овог напада поручујем: ниједан ваш напад не може да наруши нашу сарадњу са Русијом, јер ту сарадњу жели народ Србије. И поручујем вам да ће Србија производити вакцину ”Спутњик Ве” на својој територији и да ће после више деценија, уз помоћ Русије, повратити свој суверенитет у производњи вакцине. Варате се ако мислите да саплитањем мене можете да зауставите тај процес. 

Нема сумње да ће овај напад приметити и наши руски партнери, али уверавам вас да ће их то само још више мотивисати да дају подршку Србији, јер смо и једни и други навикли на нападе од оних којима смета наша сарадња и наши заједнички циљеви.

Опције за дељење поста