Srpska narodna partija

ПОПОВИЋ НА ОБЕЛЕЖАВАЊУ ЈУБИЛЕЈА И СТРАНАЧКЕ СЛАВЕ СРПСКЕ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Министар за иновације и технолошки развој у Влади Републике Србије и председник Српске народне партије Ненад Поповић борави у посети Источном Сарајеву где присуствује обележавању 30 година од оснивања Српске демократске странке Републике Српске.

Честитајући овај јубилеј и страначку славу СДС-а, Петровдан, Поповић је нагласио да оснивање Српске демократске странке „превазилази оквире Републике Српске и има свесрпски значај“.

„И поред свих искушења и притисака којима је била изложена читаве три деценије, Српска демократска странка је та, која је заједно са српским народом, створила Републику Српску и њене државне институције. Захваљујући вредностима које је промовисала и истинском патриотизму и непоколебљивој вери у снагу нације, оне и данас остају трајно упориште и бедем слободе и независности страдалног српског народа ових простора“, истакао је Поповић.

Он је рекао да је од изузетног значаја у овим изазовним временима, у којима се данас налази српски народ, Србија и Република Српска, да сачувамо национално јединство и свест да је реч о једном народу, који дели заједничку судбину са обе стране Дрине.

Поповић је подсетио да су Српска народна партија и Српска демократска странка, две конзервативне демократске партије десног центра, 13. јануара ове године потписале споразум о сарадњи.

„Том приликом послали смо снажну поруку да је Дејтонски споразум оквир у којем треба да се развија Република Српска, као и да је за читав српски народ Косово неотуђиви део Србије. Морамо да мудро и стрпљиво водимо политику и дијалог са нашим међународним партнерима који ће и поред свих притисака којима смо као народ изложени довести до тога да те две чињенице нико никада не може да промени“, нагласио је Поповић.

Лидер народњака истиче да Србија и Република Српска треба да трајно остану војно неутралне.

„Наше странке се снажно противе чланству у НАТО пакту, савезу који нас је бесомучно бомбардовао, убијајући наше грађане и разарајући наше градове и наше привредне потенцијале“, казао је Поповић.

Он је истакао да су Србија и Република Српска гарант сигурности свим Србима ма где живели и да је циљ изградња партнерства са свим државама и странкама које деле исте вредности и поштују слободу и независност српског народа, знајући добро да је у најтежим, кључним тренуцима наше историје једино непоколебљиво уз српски народ била и остала Русија.

„Српска народна партија и Српска демократска странка, градиће Србију и Републику Српску као развијене, модерне европске државе, које се својим знањима, технолошким напретком, науком и иновацијама могу такмичити са свима. Желимо да новим радним местима, новим инвестицијама, технолошким парковима и новим стартап центрима у сваком месту Србије и Српске покренемо предузетништво и иновативност, да живот поново почне да се развија и да млади изаберу наше државе као државе своје будућности“, закључио је Поповић.

Опције за дељење поста