Srpska narodna partija

ПОПОВИЋ И МАНТУРОВ У ЈЕКАТЕРИНБУРГУ: СРБИЈА АТРАКТИВНА ЗА РУСКЕ ИНВЕСТИТОРЕ

Министар у Влади Србије и председник Међувладиног комитета за сарадњу са Русијом Ненад Поповић и руски министар индустрије и трговине Денис Мантуров састали су се данас у Јекатеринбургу и том приликом оценили да Србија располаже изузетним потенцијалима за привлачење руских инвеститора.

„Србија има одличне потенцијале за улагање у машиноградњу, инфраструктуру, енергетику, иновације и високе технологије“, истакао је Поповић.

Он је истакао да Србија даје високе подстицаје за инвеститоре, да располаже изузетно добром путном инфраструктуром, као и да има врхунске кадрове.

„Србија је због тога, већ неколико година уназад, светски лидер у привлачењу страних инвестиција“, рекао је Поповић и додао да се у овом тренутку воде преговори о улагању једне руске компаније из региона Урала у пољопривреду Републике Србије.

Министар је навео да најбољи политички односи две земље, за које су заслужни председници Александар Вучић и Владимир Путин, треба да створе услове за развој најбоље стратешке економске сарадње од које ће корист осетити привреда и грађани Србије.

Руски министар индустрије и трговине Денис Мантуров оценио је да се односи Србије и Русије, упркос пандемији корона вируса, развијају задовољавајућом динамиком и да постоји велики потенцијал за даље унапређење билатералне сарадње у свим областима од обостраног интереса.

Мантуров је поздравио одличне резултате које Србија постиже на плану привлачења страних инвестиција и потврдио снажну заинтересованост руских компанија за улагање у Србију.

Двојица министара оценили су као велики заједнички успех успостављање производње руске вакцине Спутњик В у Републици Србији.

Поповић и Мантуров састали су се у оквиру Међународног привредног сајма Инопром, који се одржава у Јекатеринбургу, главном граду Свердловске области. 

Овогодишњи Инопром одржава се 11. пут и окупља високе државне и привредне делегације из 30 земаља из целог света. Међународни партнер овогодишњег Инопрома је Република Италија.

Опције за дељење поста