Srpska narodna partija

ПОПОВИЋ И БОРИСОВ: ПРОИЗВОДЊА РУСКЕ ВАКЦИНЕ У СРБИЈИ ПОТВРДА НАЈБОЉИХ ОДНОСА ДВЕ ЗЕМЉЕ

Копредседници српско-руског Међувладиног комитета, министар у Влади Србије Ненад Поповић и вицепремијер руске Владе Јуриј Борисов, одржали су састанак на којем су истакли да ће данас у поподневним часовима бити свечано означен почетак  производње вакцине Спутњик В на Институт Торлак и да је то потврда најбоље сарадње између Србије и Русије.

”То је потврда најбоље политичке, економске и научно-технолошке сарадње између наше две земље, али и потврда блискости и високог степена узајамног поверења између наших државних руководстава”, рекао је Поповић.

Он је истакао да је производња вакцине Спутњик В у Институту Торлак резултат договора председника Александра Вучића и Владимира Путина, који диктирају висок темпо развоја билатералних односа између две земље у свим областима.

”За само пет месеци од када је означен почетак рада на успостављању производње руске вакцине у Србији, тај задатак који смо добили од наших председника је испуњен. Србија ће постати прва земља у Европи која ће производити вакцину Спутњик В на својој територији. Сада ћемо бити још спремнији да заштитимо здравље и животе наших грађана, али и да помогнемо нашим партнерима у окружењу и Европи којима је вакцина преко потребна”, рекао је Поповић.

Заменик председника Владе Руске Федерације, Јуриј Борисов, изразио је задовољство због почетка прозводње руске вакцине у Србији. Он је истакао да је то велики корак за Србију, који гарантује очување безбедности и дугорочну заштиту становништва од корона вируса.

Опције за дељење поста