Srpska narodna partija

ПОПОВИЋ И АЛ ОЛАМА НА СВЕТСКОМ САМИТУ ВЛАДА У ДУБАИЈУ: СРБИЈА И УАЕ ПОТПИСУЈУ СПОРАЗУМ О САРАДЊИ У ОБЛАСТИ ИНОВАЦИЈА

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић састао се са министром за вештачку интелигенцију и дигиталну економију Уједињених Арапских Емирата, Омаром Ал Оламом, и том приликом договорено је да две земље у најближој будућности потпишу споразум о сарадњи у области иновација и нових технологија.

Поповић и Ал Олама састали су се у оквиру Светског самита Влада који се данас и сутра одржава у Дубаију.

На састанку је потврђена спремност Србије и УАЕ за продубљивање билатералне сарадње у области иновација и дигиталне економије, а најављено потписивање споразума један је од конкретних корака који се предузимају у том правцу.

Министар Поповић позвао је министра Ал Оламу да посети Београд и да се лично увери у то како се Србија развија у области информационих технологија, али и у изградњи путева, болница, железничког саобраћаја, паметних градова.

Светски самит Влада одржава се од 29. до 30. марта у Дубаију. Самиту присуствује преко 4000 учесника, из 190 земаља, а од тога преко 200 министара и 20 премијера и шефова држава.

У оквиру Самита биће организоване бројне дискусије у циљу креирања нових државних политика  за суочавање са глобалним изазовима у области економије, енергетике, здравства, екологије, иновација и др.

Опције за дељење поста