Srpska narodna partija

Палалић и Зани: Две пријатељске партије настављају најближу сарадњу

Генерални секретар Српске народне партије и народни посланик Јован Палалић срео се у Београду са Марком Занијем, председником посланичке групе „Идентитет и демократија“ у Европском парламенту.

Палалић и Зани су у пријатељском и садржајном разговору разматрали односе Србије и Европске уније и текући процес европских интеграција Србије. Обојица су нагласили потребу да се напредак Србије у свим преговарачким поглављима сагледа реално и на основу резултата, без идеолошких пристрасности или уплитањем у унутрашње политичке односе.

Двојица саговорника су сагледали и тренутну епидемиолшку ситуацију у Европи, као и процес вакцинације. Оценили су да је вакцинација у Србији одлично организована и да се у Европи са пажњом и похвалама прати успех Србије.

Палалић је честитао Занију формирање нове Владе Италије са жељом да се још више ојачају стратешки и пријатељски односи две државе.

Марко Зани је и функционер италијанске странке Лига чији је лидер Матео Салвини, а са којом Српска народна партија има одличне страначке односе .

Опције за дељење поста