Srpska narodna partija

МИНИСТАР ПОПОВИЋ: СРЕЋАН РОЂЕНДАН РЕПУБЛИКО СРПСКА!

У овим данима када обележавамо три деценије од стварања Републике Српске, више него икада нам је потребна мудра политика и непоколебљива подршка у одбрани њеног постојања и њене слободе.

Колико год је чврста и несаломива воља нашег народа да изгради своју слободну државу преко Дрине, и тако заштити своје животе и своје право на постојање, сведоци смо да поједине спољне, али и унутрашње снаге у Босни и Херцеговини, упорно настоје да Републику Српску обезвреде, сломе и на крају потпуно укину.

Ти притисци су се посебно умножили последњих месеци са јасном намером да измене положај Републике Српске утврђен Дејтонским споразумом, а како би Република Српска изгубила моћ да спречи доношење одлука које би Босну и Херцеговину, а тиме и Републику Српску увеле у НАТО пакт.

Српски народ Републике Српске, њена Војска и њено руководство градили су небројеним жртвама и огромним страдањем своју слободну и војно неутралну Републику Српску, и зато је неприхватљиво да Република Српска постане део НАТО пакта који ју је бесомучно бомбардовао да би спречио њен настанак и опстанак.

Сви који мисле да ће притисцима сломити слободарску вољу Срба не познају наш народ, његову историју, вредности на којима почива и за које је спреман да поднесе највише жртве.

Нема тог притиска који ће Србима убити вољу за слободом и својом слободном државом.

Уверен сам да ће Србија, као матица свих Срба, пружајући економску подршку и користећи свој углед и положај који сада има у региону и свету, допринети да се у овим сложеним и тешким временима за Републику Српску, заједно са њеним политичким актерима, пронађе најбољи начин за опстанак њених дејтонских надлежности и њено вечно постојање.

Јединство унутар Србије и јединство унутар Републике Српске, као и заједничка визија будућности Срба кроз још чвршћу сарадњу и координацију, императив су ове генерације политичара у нашем народу.

Времена су таква да морамо да се збијемо, да се слушамо и да гледамо заједно напред.

Више него икада потребно нам је данас мудро сагледавање положаја нашег народа, односа снага у свету и јасна визија приоритета и интереса у будућности, како бисмо сачували политичку, војну и економску снагу Србије као гаранта опстанка наше Републике Српске.

Сећајући се свих жртава и страдања за настанак Републике Српске, на овај велики празник, морамо да мислимо о новим генерацијама као услову за њен опстанак, чувајући њена права и подржавајући њен економски развој и модернизацију.

Своја, слободна, војно неутрална, економски јака и модерна, то је Република Српска коју желе да виде сви њени грађани и сви Срби у будућности.

Срећан ти рођендан Републико Српска!

Опције за дељење поста