Srpska narodna partija

МИНИСТАР ПОПОВИЋ: ХРВАТСКА НАСТАВЉА ПОЛИТИКУ УСТАШКОГ РЕЖИМА АНТЕ ПАВЕЛИЋА

Одлука хрватске Владе да председнику Србије Александру Вучићу забрани долазак у Јасеновац говори да та власт у потпуности наставља политику усташког режима Анте Павелића.

Без трунке стида,  назвати провокацијом посету једног српског председника највећем стратишту српског народа, говори да у тој власти у Загребу нема ни трунке покајања за стравични геноцид који сy починили над нашим народом.

Ако данас забрањују председнику Србије да ода почаст невиним жртвама њихових историјских узора из Другог светског рата, сутра могу да забране сваком Србину коме су страдали најближи да дође у Јасеновац и ода им пошту.

Ми никада нисмо имали илузија о томе шта власт у Хрватској мисли о Србији и Србима, јер је њихов највећи празник Олуја и прогон 200 хиљада невиних Срба из Крајине, али оваквим нечувеном поступком су до краја оголили природу своје антисрпске хистерије.

Сада је најважније да Србија чврсто и снажно реагује на овакав сраман чин хрватске власти и покаже да никада неће прихватити да је Србима забрањено да дођу у најстрадалније место нашега народа.

Ми морамо истрајати на нашем праву да геноцид над нашим народом никада не заборавимо и да користимо сваку прилику да свету објаснимо да смо страдални народ и жртва y борби за слободу.

И свакако треба обавестити њихове шефове у Бриселу, са питањем, да ли је за њих прихватљиво да једна њихова чланица, кроз мржњу према Србима и забранама посета најстрашнијим концентрационим логорима у Европи промовише најужаснију иделогију,  за коју смо мислили да је коначно побеђена 1945. године.

Опције за дељење поста