Srpska narodna partija

МЕЂУНАРОДНИ КОНГРЕС КОНЗЕРВАТИВАЦА У БЕОГРАДУ

Сутра ће у Београду бити отворен Међународни конгрес конзервативаца (Cross-Continental Conservative Conference 2023) у организацији Српске народне партије, који ће окупити преко 100 гостију из 17 земаља (Француска, Италија, Шпанија, Немачка, САД, Индија…), са циљем размене идеја и стратегија за напредак конзервативних вредности у савременом свету. Конференцију ће отворити председник Српске народне партије, др Ненад Поповић, а након њега ће се окупљенима обратити и представници највећих конзервативних партија у Европи.

Конференција, која ће трајати два дана, пружа јединствену платформу за политичаре, представнике медија и научних института, али и младе лидере из различитих крајева Европе и света да дискутују и развијају идеје које ће обликовати будућност националних и међународних политичких дискурса у контексту конзервативних и традиционалних вредности.

Учесници ће се бавити низом тема, укључујући улогу младих у политици, значај унапређења међународне сарадње међу конзервативним партијама, развој ефикасне политичке комуникације у дигиталном добу.

,,Изузетно ми је драго што ћемо се окупити са пријатељима из целог света са којима делимо конзервативне и традиционалне вредности слободе и суверености нација, хришћанске вере и традиције, породичних вредности. Поред говорника који ће направити увод у конференцију – два изузетна млада човека, чланова европских парламената – имамо читав низ панелиста који ће се кроз дискусију дотаћи важних политичких тема и питања која се тичу свих нас. Ова конференција је и знак наше опредељености да младим људима покажемо и неке друге стране политике и дамо им слободу да сами граде своја политичка познанства,“ изјавио је др Ненад Поповић, председник Српске народне партије.

Опције за дељење поста