Srpska narodna partija

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАР СРПСКЕ НАРОДНЕ ПАРТИЈЕ ЈОВАН ПАЛАЛИЋ УЧЕСТВОВАО ЈЕ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ „ЕВРОПА ВРЕДНОСТИ – ЖИВОТ, ПОРОДИЦА И ЦИВИЛИЗАЦИЈА“

Генерални секретар Српске народне партије и народни посланик у НСРС учествовао је на конференцији „Европа вредности – живот, породица и цивилизација“ у Верони, заједно са посланицима, Лоренцом Фонтаном, замеником председника странке Лига Матеа Салвинија и Витом Коменћинијем, чланом одбора за спољне послове Парламента Италије, а у организацији пријатеља из италијанске странке Лига.

Палалић се приликом обраћања на конференцији, пре свеге захвалио пријатељима наше партије из Лиге, посланицима и пријатељима Виту Коменћинију и Лоренцу Фонтани, на дугогодишњој успешној сарадњи, која се заснива на заједничким идејема и истим погледима на садашњост и будућност Европе.

Он је говорио о притисцима који нам се намећу као услов за чланицу ЕУ и на тај начин снажно подривају наше традиционалне вредности и кроз своје предлоге закона које траже да усвојимо, теже да промене свест нације.

„Ја сам у Народној скупштини Републике Србије дискутовао и гласао против таквих штетних и опасних предлога, који су нам наметали из Брисела. Слобода, независност, хришћанство и породица су наши стубови и ослонац кроз све успоне, трагедије и страдања у историји“, истако је Палалић. 

 „Ми доживљавамо Европу јединствено, да се исток и запад нашег континента суочавају са истим изазовима који данас једнако угрожавају наше заједничко европско и хришћанско наслеђе, наше традиције и начин живота, као и право народа да самостално одлучује о државној власти и о својој судбини. Ако не разумемо ту заједничку повезаност судбина свих европских народа, свих европљана од Атлантика до Урала, ако се укопамо у мале разлике на историјском путу, лакше ће нам коначно укинути најдрагоценије вредности и наслеђа на којима смо сви постали, опстали и прославили се у историји“, посебно је истакао Палалић.

Упозорио је на то да материјализам и потрошачка култура, брисање разлика између полова и традиција, агресивна промоција мултикултурализма и релативизација свих вредности и религија, уз заглушујућу пропаганду преко електронских медија и друштвених мрежа доводе до разарања основних стубова на којима почива Европа.

„Разарање традиционалне породице и подршка масовним миграцијама јасно указују на постојање опасног сценарија да се промени Европа, да се створи некаква друга Европа, претходно ишчупана из својих духовних, црквених, интелектуалних, уметничких, витешких и народних корена“, рекао је Палалић.

 „Агресивна пропаганда џендер идеологије и промоције хомосексуалних бракова и усвајања деце води директно ка разарању природне породице и скрнављењу светости брака, изразио је забринутост Палалић.

„Могу слободно рећи антихришћанско деловање тих лажних елита може се видети и на примеру моје земље, почев од њеног бомбардовања, до данашњег ћутања, док се на Косову прогањају преостали хришћански Срби и спаљују им се храмови и манастири“, наставио је Палалић.

Он је подсетио присутне на то да су Срби толико пута бранили Европу од исламских најезда, док данас, овакву подршку европских елита јачању ислама и присуства Турске на Балкану, можемо тумачити само да те елите рафе против саме Европе, њених хришћанских темеља и њене будућности.

„У ово време, сваки појединац који каже да држави треба вратити суверенитет, а народу слободу, да би могао сам да одлучује ко ће да га води и врши власт, онај који каже да породицу чине отац и мајка са децом, и да дете има оца и мајку, да Европа има своје хришћанске корене и жели да их сачува, и да има право да их брани. Онај појединац који се залаже да се укину санкције Русији, да се природна Европа од Атлантика до Урала поново повеже и пружи једна другој руку, да би на заједничке изазове таква, једна Европа одговорила јединствено и снажно. Јер то су два хришћанска стуба наше Европе, одувек“, нагласио је Палалић.

„У великој су заблуди сви који мисле да ће Западу бити боље ако је Истоку горе, или обрнуто. Неће Рим и Париз бити богатији и срећнији ако је лоше Москви или Београду. Ако падне само један стуб, други се неће моћи сам одржати под овим страшним притисцима разарања свих темеља на којима је Европа саздана, рекао је Палалић.

Палалић је говорио о томе да је сада је најважније поново у нама пронаћи храброст и оданост вредностима и идеалима у које верујемо. Они су наша кичма и наше оружје да у политичкој арени и јавности покушамо повратити народну слободу и суверенитет држава коју су нам украли. Када се поново освоји слобода, слободан народ одбациће лажне вредности које су му наметане, и вратиће се својим изворима на којима је заснована сва његова традиција и начин живота.

„Могу се развијати нове технологије, може се свет мењати у разним правцима, од вештачке интелигенције или роботике. То је променљиви материјални свет, који се развија некада у корист, а некада на штету европског човека. Ми од тих промена не треба да бежимо, већ да их ставимо у вишу функцију развоја човека и европског народа, и да одбацимо оно што је штетно, мерећи све вечним вредностима на којима почива наша цивилизација“, истакао је Палалић.

Европа и њени народи могу све ове промене преживети само ако поново буду своји и ако има шта да их заштити у временима великих егзистенцијалних несигурности. У несигурном свету који се мења, ми се морамо чврсто држати свог наслеђа и вредности које су нас обликовале и водиле кроз сва искушења историје, посебно је истакао Палалић.

Лепант и Косово, ти велики докази невиђеног прегнућа за веру и слободу Европе не смеју бити заборављени не само у сећању, већ морају бити потврђени у овом времену нашим животима и борбом за идеале које они представљају и зато останимо своји, сачувајмо наслеђе које су нам свети и велики преци оставили и пренесимо га нашим потомцима. Тиме ћемо  извршити  нашу мисију у овом животу и у овом времену које нам је дато од Бога“, закључио је Палалић.

Опције за дељење поста