Srpska narodna partija

ПОПОВИЋ СА МИНИСТРОМ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: СРПСКИ ПРОГРАМЕРИ СПРЕМНИ ДА ПОМОГНУ РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ У ВРЕМЕНУ КРИЗЕ

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић разговарао је данас путем видео конференцијске везе са министром за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђаном Раичевићем и том приликом истакао спремност Републике Србије да помогне Републици Српској у времену кризе.

Министар Поповић понудио је помоћ ИТ заједнице из Србије Влади Републике Српске у развоју софтверских решења која ће омогућити што ефикасније управљање кризом изазваном пандемијом вируса КОВИД-19.

Поповић је колеги из Републике Српске ставио на располагање и друге алате које је ИТ заједница у Србији развила са идејом да помогне малој и средњој привреди да одржи што виши ниво функционалности у времену кризе.  

”Српска иновациона и ИТ заједница показала је велику солидарност према нашој браћи из Републике Српске у овом тешком тренутку за наш народ са обе стране Дрине. Као и увек до сада, спремни смо да помогнемо када је тешко и да заједничким напорима, уз што мање последица, пребродимо овај период кризе”, рекао је Поповић.

Он је истакао да се у овом тренутку у Србији формулишу мере које би држава могла да предузме како би заштитила ИТ сектор од последица кризе. Према његовим речима, ИТ сектор је најпродуктивнији део српске привреде, са највећим развојним потенцијалом, и зато је неопходно учинити све како би се овај сектор заштитио од последица кризе.

Поповић и Раичевић истакли су да ће у периоду кризе у максималној мери координирати своје активности, те да ће одржавати непрекидну комуникацију са ИТ компанијама и предузетницима у циљу изналажења ефикасних решења за помоћ Владама Србије и Републике Српске у превазилажењу последица кризе.

Опције за дељење поста