Srpska narodna partija

МИНИСТАР ПОПОВИЋ: ОТВОРЕН СТАЛНИ КАНАЛ КОМУНИКАЦИЈЕ СА СРПСКОМ ИТ И ИНОВАЦИОНОМ ЗАЈЕДНИЦОМ, ЗАЈЕДНО ФОРМУЛИШЕМО МЕРЕ ПРОТИВ КРИЗЕ

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић разговарао је путем видео-конференцијске везе са руководиоцима неколико водећих српских ИТ компанија како би чуо њихове предлоге које мере Србија треба да предузме у циљу подршке ИТ сектору у периоду кризе изазване ширењем корона вируса у свету.

”Желео сам да чујем паметне људе, нову српску технолошку елиту, како они виде овај период кризе и које мере треба да предузмемо да смањимо оптерећење на ИТ компаније и иновациону заједницу. Српски ИТ сектор је прошле године имао извоз од милијарду и по евра дигиталних услуга, производа и сервиса. То је најздравији део српске привреде. Важно је да заједнички фомулишемо мере како да овај сектор заштитимо од последица кризе”, рекао је Поповић.

Он је истакао да је овим видео састанком успостављен стални канал комуникације са српском иновационом и ИТ заједницом који ће бити непрестано отворен за време трајања кризе.

”Овакве састанке ћемо одржавати ако треба свакодневно, јер се стање у држави и окружењу мења на дневном нивоу, а веома је важно да се брзо прилагођавамо новим околностима и правовремено реагујемо на све нове претње”, рекао је Поповић.

Представници ИТ и иновационе заједнице указали су на кључне проблеме са којима се суочавају у овом тренутку, а који се односе на питање ликвидности, пореских оптерећења, одржавања броја запослених.

Они су истакли да је читава заједница солидарна са најугроженијим групама у времену кризе изразивши спремност да свако у оквиру својих могућности помогне у овом осетљивом тренутку држави и друштву.

На састанку  су учествовали представници компанија Мајкрософт, Телегруп, Сага, No Solutions, као и организације Стартит, Дигитална заједница, Удружење младих привредника и друге.

Опције за дељење поста