Srpska narodna partija

Поповић: Стигло још 50.000 руских вакцина

”Јутрос је на аеродром Никола Тесла пристигло још 50 хиљада вакцина Спутњик В из Русије. Ради се о првој компоненти ове вакцине са којом ће моћи да буде вакцинисано 50 хиљада људи”, рекао је министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

Он је навео да су вакцине стигле из фабрике ”Биокад” у Санкт Петербургу, где је пре два месеца, у присуству руског државног врха, покренута линија за производњу вакцине ”Спутњик Ве”. 

”Србија је и даље једина земља у Европи за коју су руске власти одобриле испоруку значајније количине вакцина. То говори о односу који Русија има према својој српској браћи. У Русији се са пажњом и похвалама прати процес вакцинације у Србији који се спроводи под руководством председника Вучића”, рекао је Поповић.

Он је изразио задовољство јер се испорука вакцина из Русије спроводи према договореној динамици. ”Уговорили смо набавку два милиона вакцина из Русије. Очекујем да до краја марта односно током прве половине априла сва уговорена количина вакцина буде испоручена Србији”, рекао је Поповић. 

Министар је истакао да ће вакцине које су јутрос стигле у Београд одмах бити допремљене Институту Торлак, одакле ће бити дистрибуиране на пунктове за вакцинацију широм Србије.

Опције за дељење поста