Srpska narodna partija

Поповић са представницима омладина партија чланица групе ”Идентитет и демократија”

Београд, 12. новембарПредставници омладинских организација италијанске Lega, француске Rassemblement National, немачке Alternative fur Deutchland и белгијске Vlaams Belang посетили су данас Београд где су били гости Омладине Српске народне партије.

Госте из Западне Европе, чије партије су део групе ”Идентитет и демократија” у Европском парламенту у Влади Републике Србије примио Ненад Поповић министар и председник Српске народне партије.

Поповић је гостима пожелео добродошлицу у Србију захваливши им се на подршци Србији по питању Косова.

”Никада нећемо заборавити подршку Лиге и Националног савеза током бомбардовања Србије када су Умберто Боси и Жан Мари Ле Пен били једини лидери у Европи који су говорили против бомбардовања и подржали Србију и српски народ.”, рекао је Поповић.

Он је нагласио да Српска народна партија као суверенистичка и конзервативна дели заједничке вредности са пријатељским партијама из посланичке групе ”Идентитет и демократија.

”Наше пријатељске партије деле ставове по низу питања попут породице, мигрантске политике, значај националног идентитета и традиције”, рекао је Поповић обраћајући се гостима.

Он је посебно истакао нове изазове који су пред европским нацијама и указао на значај заједничке борбе како би сачували изворне европске вредности које су кроз векове чинили наш континуитет најнапреднијим и идеалом за остатак света.

”За нас је Европа целовита само ако је то Европа од Атлантика до Урала, дакле од Француске и Белгије па на исток укључујући и Русију. Сматрамо да се не може Западна Европа сачувати ако је лоше Балкану или Москви и обрнуто”, рекао је Поповић.

Он је делегацију позвао да буду гости Српске народне партије на свечаној седници Главног одбора, која ће бити одржана 04. децембра ове године, на дан оснивања партије.

Претходно су представници партија из Западне Европе и Омладина Српске народне партије одржали састанак на коме су утврђиване заједничке активности на постизању циљева за које се боре ове пријатељске партије.

У наредном периоду очекује се још обостраних посета и интензивирање сарадње.

Опције за дељење поста