Srpska narodna partija

ПОПОВИЋ ПОСЛЕ САСТАНКА СА БОРИСОВИМ У МОСКВИ: ОЧЕКУЈЕМО ДА СРБИЈА ДОБИЈЕ НАЈПОВОЉНИЈУ ЦЕНУ ГАСА

Министар у Влади Србије и председник Међувладиног комитета за сарадњу са Русијом Ненад Поповић састао се са замеником председника Владе РФ и председником руског дела Међувладиног комитета Јуријем Борисовим са којим је разговарао о предстојећој посети председника Србије Александра Вучића Москви и састанку са председником Русије Владимиром Путином.

Поповић и Борисов одржали су припремни састанак пред сусрет двојице шефова држава, на којем је једна од главних тема било питање снабдевања Србије природним гасом из Русије.

„Као што је рекао председник Вучић, питање набавке и цене гаса је најважнија тема за Србију у овом тренутку. Очекујемо да ће наша земља добити најповољнију цену гаса и да ћемо дугорочно осигурати енергетску стабилност у Републици Србији“, поручио је после састанка Поповић.

Он је истакао да се осим о гасу, разговарало и о више билатералних споразума који ће бити потписани следеће недеље у Москви.

„Две стране раде на припреми бројних споразума из области инфраструктуре, саобраћаја, енергетике и иновација чија вредност износи више милијарди долара. Ови споразуми отвориће нове перспективе за развој сарадње Србије и Русије на стратешким основама“, рекао је Поповић.

Опције за дељење поста