POPOVIĆ I BORISOV: PROIZVODNJA RUSKE VAKCINE U SRBIJI POTVRDA NAJBOLJIH ODNOSA DVE ZEMLJE

Kopredsednici srpsko-ruskog Međuvladinog komiteta, ministar u Vladi Srbije Nenad Popović i vicepremijer ruske Vlade Jurij Borisov, održali su sastanak na kojem su istakli da će danas u popodnevnim časovima biti svečano označen početak  proizvodnje vakcine Sputnjik V na Institut Torlak i da je to potvrda najbolje saradnje između Srbije i Rusije.

”To je potvrda najbolje političke, ekonomske i naučno-tehnološke saradnje između naše dve zemlje, ali i potvrda bliskosti i visokog stepena uzajamnog poverenja između naših državnih rukovodstava”, rekao je Popović.

On je istakao da je proizvodnja vakcine Sputnjik V u Institutu Torlak rezultat dogovora predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, koji diktiraju visok tempo razvoja bilateralnih odnosa između dve zemlje u svim oblastima.

”Za samo pet meseci od kada je označen početak rada na uspostavljanju proizvodnje ruske vakcine u Srbiji, taj zadatak koji smo dobili od naših predsednika je ispunjen. Srbija će postati prva zemlja u Evropi koja će proizvoditi vakcinu Sputnjik V na svojoj teritoriji. Sada ćemo biti još spremniji da zaštitimo zdravlje i živote naših građana, ali i da pomognemo našim partnerima u okruženju i Evropi kojima je vakcina preko potrebna”, rekao je Popović.

Zamenik predsednika Vlade Ruske Federacije, Jurij Borisov, izrazio je zadovoljstvo zbog početka prozvodnje ruske vakcine u Srbiji. On je istakao da je to veliki korak za Srbiju, koji garantuje očuvanje bezbednosti i dugoročnu zaštitu stanovništva od korona virusa.


Ostavite odgovor

Vaša e-pošta neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *