Srpska narodna partija

СНП: МИТРОВДАНСКИ УСТАВ БРАНА ЛАЖНОЈ ДРЖАВНОСТИ КОСОВА

Српска народна партија сматра да је у овом времену великих притисака на наш народ и државно руководство по питању Косова и одбране наших најважнијих националних интереса, још важније афирмисати норме и вредности садржане у Митровданском уставу, усвојеном пре тринаест година.

Устав Србије је најбоља брана нападима, претњама и уценама које се ових месеци сручују на Србију од стране оних који су створили лажну независност на простору наше јужне покрајине.

Докле год у српском Уставу пише да је Косово Србија, њихова такозвана независност је лажна, обична кула од папира и може се само заснивати на сили и претњама.

Мудри и свети наш блаженопочивши Патријарх Павле дубоко је осећао и знао да је, изашавши први и једини пут на гласање, дао подршку правном темељу одбране Косова и слободне, демократске српске државе.

Колико год га нападали од самог усвајања, тражећи различите начине да оспоре и промене његове најважније одредбе, а посебно Преамбулу у којој је још једном потврђено да је Косово неотуђиви део Србије, Митровдански устав и данас важи и опстаје захваљујући чињеници да га је донео народ и да се Срби неће одрећи Косова, националне државе, слободе и демократије.

Ове вредности, Косово, независна национална држава, слобода и демократија, за Србина су највише вредности, темљи идентитета наше нације и он неће никада допустити да буду уклоњене из Устава његове државе.

Због тога је данас важно поново истицати да се ни једно решење по питању Косова не може тражити изван правног поретка утврђеног Митровданским уставом, као и Резолуцијом 1244 СБ УН.

Наше унутрашње право, утврђено Уставом, као и међународно право засновано на овој Резолуцији, основа су наше правне борбе за Косово, која неће бити ни лака ни кратка.

И докле год се не одричемо овог правног оружја које имамо и докле год иза нас због те одлучности да не дамо Косово стоје наши пријатељи у свету, ми не можемо никада изгубити наше Косово.

И ми дубоко верујемо да ће ова генерација Срба, која је и донела Митровдански устав, остати верна завету предака и темељима на којима почивају наш национални идентитет и наша државност.

Опције за дељење поста