Srpska narodna partija

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА РЕГИОНАЛНОГ ИНОВАЦИОНОГ СТАРТАП ЦЕНТРА У УЖИЦУ

Одборник Српске народне партије у Скупштини града Ужица Слободан Кузмановић заједно са градоначелником Ужица Тихомиром Петковићем обишао је радове на изградњи регионалног иновационог стартап центра у Ужицу.

Овом приликом Слободан Кузмановић је изјавио да је отварање овог центра један од најбољих начина да се задрже млади инжењери и иноватори у Ужицу.

”У овом центру наши млади инжењери имаће најбоље услове за рад и менторску подршку за развој својих идеја. Сигуран сам да ће из овог центра потећи многе приватне компаније и да ће млади остати да живе и раде и заснују своје породице у нашем граду. То је наш циљ”, нагласио је Кузмановић.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић истакао је да Град Ужице од Кабинета министра за иновације и технолошки развој добио 46 милиона динара за изградњу стартап центра, а да је додатних пет милиона обезбедила локална самоуправа.

”Захваљујемо се министру Ненаду Поповићу чији кабинет је расписао јавни конкурс за овај пројекат, и што својим радом и залагањем помаже промовише предузетништво у Србији са посебним нагласком на унутрашњост”, рекао је Петковић.

Регионални иновациони центар простираће се на 422 квадратна метра и налазиће се у просторијама некадашње касарне у Крчагову.

Опције за дељење поста